Putin: Naufragiul pe Volga, rezultatul „neglijenţei şi lăcomiei“

doua nave rusesti au trecut pe langa vasul care se scufunda in Volga
doua nave rusesti au trecut pe langa vasul care se scufunda in Volga

Naufragiul pe Volga, soldat cu cel puţin 113 morţi (conform bilanţului oficial) este rezultatul „neglijenţei şi al lăcomiei“, a declarat joi premierul rus Vladimir Putin, în cursul unei vizite surpriză în Tatarstan, scena acestei drame teribile, potrivit AFP.

„Există atât de multe victime, atâţia copii au murit, este înspăimântător să se plătească un asemenea preţ din cauza iresponsabilităţii, neglijenţei, lăcomiei şi încălcării grosolane a normelor de securitate“, a afirmat Putin, conform imaginilor difuzate de televiziunea publică rusă.

Potrivit unui nou bilanţ al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, 113 de cadavre au fost ridicate la suprafaţă, printre care 27 de copii, în timp ce 16 persoane sunt date dispărute, transmite Agerpres.

Premierul rus s-a deplasat joi la Kazan, capitala Tatarstanului, pentru a participa la o reuniune a comisiei guvernamentale care anchetează cauzele şi circumstanţele naufragiului navei de croazieră 'Bulgaria' duminică.

„Cum se face că o societate fără licenţă a putut opera? Cum în aceste condiţii s-au putut pune în vânzare biletele? Cine a emis autorizaţia?“ - s-a întrebat retoric şeful guvernului rus.

Parchetul General rus a constat deja „multiple infracţiuni“ pe 'Bulgaria“, motonavă construită în 1955 în Cehoslovacia: nu avea autorizaţie pentru transportul de pasageri, avea motorul din stânga defect şi a fost şi supraîncărcată.

Citeşte şi:

Doi căpitani ai unor nave ruseşti vor fi anchetaţi penal pentru că nu au acordat ajutor vasului care se scufunda în Volga

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel