Putin: Rusia e deschisă să revină la acordul privind cerealele din Ucraina

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele rus Vladimir Putin și președintele turc Recep Tayyip Erdogan au început discuțiile în orașul Soci de pe coasta Mării Negre.

Președintele Vladimir Putin i-a spus luni lui Tayyip Erdogan că Rusia este deschisă discuțiilor despre acordul cu cereale de la Marea Neagră, un acord care a ajutat la introducerea cerealelor Ucrainei pe piață și, astfel, la atenuarea crizei alimentare globale, conform The Print.

Rusia a renunțat la acord în iulie – la un an după ce a fost intermediat de către Națiunile Unite și Turcia.

Erdogan, care a jucat anterior un rol important în a-l convinge pe Putin să rămână cu acordul, și Națiunile Unite încearcă să-l determine pe Putin să revină la acord.

Vorbind la deschiderea întâlnirii lor din stațiunea Soci de la Marea Neagră, Putin i-a spus lui Erdogan că speră că vor încheia discuțiile despre un hub de gaze naturale în Turcia și a spus că vor discuta și despre acordul cu cereale.

„Știu că intenționați să ridicați problema acordului cu cereale”, i-a spus Putin lui Erdogan.

„Suntem deschiși la negocieri pe această problemă”, a adăugat el.

Erdogan a spus că lumea așteaptă știri cu privire la problema coridorului cerealelor.

„Toată lumea așteaptă vești de la întâlnirea noastră de astăzi”, a spus el. „Cred că mesajul de la conferința de presă de după întâlnire va fi un pas important pentru întreaga lume, în special pentru țările africane”, a mai zis președintele turc.

Rusia și Ucraina sunt doi dintre principalii producători agricoli din lume și jucători importanți pe piețele de grâu, orz, porumb, rapiță, ulei de rapiță, semințe de floarea soarelui și ulei de floarea soarelui.

Înaintea discuțiilor cu Erdogan, oficialii ucraineni au declarat că Rusia a lansat un atac aerian de noapte asupra unuia dintre principalele porturi exportatoare de cereale ale Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel