Putin s-a întâlnit cu Kim Jong-un la Cosmodromul Vostocini - Video în articol

Putin s-a întâlnit cu Kim Jong-un la Cosmodromul Vostocini / Foto: Captură video Twitter
Putin s-a întâlnit cu Kim Jong-un la Cosmodromul Vostocini / Foto: Captură video Twitter

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Kim Jong-un la Cosmodromul Vostocini.

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit miercuri cu liderul nord-coreean Kim Jong-un la Cosmodromul Vostocini din regiunea Amur, relatează un corespondent Interfax.

Liderul nord-coreean a ajuns cu trenul la gara cosmodromului. Ceremonia de întâlnire dintre Putin și Kim Jong-un are loc în clădirea de instalare și testare a vehiculului de lansare, unde este în prezent asamblată noua rachetă Angara. La întâlnire, liderii celor două țări au vorbit scurt.



Președintele Rusiei și liderul RPDC s-au întâlnit acolo și în 2019, atunci Kim Jong-un a venit cu trenul la Vladivostok. Este de așteptat ca președintele rus și liderul nord-coreean să inspecteze o serie de facilități de la cosmodrom, în special, vor vizita locul de asamblare al vehiculului de lansare Angara, precum și complexul de lansare al Soyuz-2. 

Kim Jong-un nu este primul lider străin căruia i se arată Cosmodromul Vostocini. Și președintele Belarusului, Alexander Lukașenko și liderul Myanmarului, Min Aung Hlaing, au fost acolo.

Ce vor discuta Putin și Kim Jong-un 

După inspectarea cosmodromului, tot acolo sunt planificate și negocierile ruso-coreene la nivel înalt. După cum a spus anterior secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov, Putin și Kim Jong-un se vor concentra în primul rând pe relațiile bilaterale și, de asemenea, vor face schimb de opinii cu privire la situația din regiune și pe arena internațională în general. El a anunțat că Moscova este pregătită să discute subiectul sancțiunilor Consiliului de Securitate al ONU împotriva Phenianului.

"Dacă este necesar, vom fi pregătiți să continuăm discuțiile pe această temă cu tovarășii noștri din Coreea de Nord, dacă vor exista astfel de discuții", a explicat reprezentantul Kremlinului.

Peskov: Țările noastre implementează cooperarea în domenii sensibile

"Desigur, fiind vecine, țările noastre implementează cooperarea în domenii sensibile care nu ar trebui să devină subiect de dezvăluire și anunț public. Dar acest lucru este destul de firesc pentru statele vecine", a adăugat Peskov, răspunzând la întrebarea dacă cei doi lideri vor vorbi despre aprovizionarea cu arme și echipament militar.

De asemenea, Ministerul rus de Externe nu a exclus ca Putin și Kim Jong-un  să discute despre posibilitatea reluării proiectului de transport Hassan-Rajin și a furnizării de ajutor umanitar Coreei de Nord.

Kremlinul a menționat că vizita lui Kim Jong-un va fi la scară largă: sunt avute în vedere atât negocieri cu participarea delegațiilor celor două țări, cât și o întâlnire tete-a-tete între Putin și liderul Coreei de Nord. În plus, este planificată o cină oficială în onoarea oaspetelui nord-coreean.

Cu cine a venit Kim Jong-un 



Potrivit agenției de știri nord-coreene KCNA, Kim Jong-un  este însoțit în călătorie de reprezentanți ai Partidului Muncitorilor din Coreea de guvernământ și de miniștri și lideri militari nord-coreeni.

Potrivit programului preliminar, sunt alocate câteva ore pentru comunicarea dintre Putin și Kim Jong-un la cosmodromul Vostocini, inclusiv aproximativ trei ore direct pentru negocieri.

Nu este așteptată o conferință de presă care urmează acestei reuniuni la nivel înalt, a spus Peskov mai devreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel