Putin se laudă că nepoții lui vorbesc mandarina fluent

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dezvăluit luni că unii dintre tinerii membri ai familiei sale vorbesc fluent limba mandarină, subliniind însă importanța continuă a cunoașterii limbii engleze, în ciuda creșterii popularității limbii chineze, scrie Reuters.

În cadrul unei întâlniri cu elevii de la Școala Secundară Nr. 20 din Kyzyl, Tuva, situată la aproximativ 4.500 de kilometri est de Moscova, Putin a împărtășit faptul că mai mulți dintre nepoții săi stăpânesc mandarina. „Unii dintre membrii familiei mele, cei mici, vorbesc chineză fluent,” a declarat el, subliniind în același timp că limba engleză nu trebuie neglijată.

Vladimir Putin, care are două fiice din căsătoria cu fosta sa soție, Liudmila, vorbește rar despre viața sa personală. Potrivit presei ruse, el are cel puțin trei nepoți. Putin, cunoscut pentru cunoașterea limbilor germană și engleză, a insistat asupra importanței limbii engleze în educația tinerilor, evidențiind contribuția acesteia la unirea culturilor și diseminarea cunoștințelor.

„Engleza este o limbă extraordinară, care a oferit umanității multe în ceea ce privește combinarea cunoștințelor și unirea oamenilor pe tărâm cultural și nu numai,” a afirmat Putin.

În contextul parteneriatului din ce în ce mai strâns între Rusia și China, limba mandarină a câștigat popularitate ca limbă străină în rândul rușilor, un fenomen pe care Putin l-a atribuit creșterii contactelor bilaterale în domeniul economic, politic și social. Deși mandarina nu este printre cele mai vorbite limbi din Rusia, interesul pentru aceasta a crescut semnificativ în ultimii ani, pe măsură ce relațiile dintre cele două țări s-au intensificat.

Această tendință de creștere a interesului pentru limba chineză se aliniază cu angajamentele recente ale liderilor celor două state. În luna mai, Putin și președintele Chinei, Xi Jinping, au promis inaugurarea unei „noi ere” de parteneriat între cele două națiuni, considerând Statele Unite drept un hegemon agresiv care destabilizează ordinea mondială.

Această apropiere între Moscova și Beijing a fost consolidată în februarie 2022, când Putin a vizitat capitala Chinei cu doar câteva zile înainte de a ordona invazia Ucrainei, declanșând cel mai sângeros conflict din Europa de la al Doilea Război Mondial încoace.

Potrivit Ethnologue, un centru de cercetare lingvistică, limba engleză rămâne cea mai vorbită limbă din lume, cu aproximativ 1,5 miliarde de vorbitori, urmată de mandarină cu aproximativ 1,1 miliarde de vorbitori. Hindi, spaniola, araba, franceza, bengaleza, portugheza, rusa și urdu completează lista celor mai vorbite limbi la nivel global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel