Hari Bucur-Marcu: Putin și-a finanțat războiul cu creșterea prețului la petrol și gaze

Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels
Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels

”Cel mai probabil, dacă este dă ne luăm după fapte, pur și simplu a vrut să facă o demonstrație de forță pe seama vieților civililor și copiilor, că el poate să facă cu o țară ca Ucraina ce vrea”, susține Hari Bucur-Marcu.

Expertul în securitate Hari Bucur-Marcu a afirmat, la B1TV, că Vladimir Putin, care în disprețul său față de ucrainieni, dar și față de propriul popor, a inventat niște motive pe care le-a formulat ”aiuristic și metaforic” pentru a invada Ucraina.

”A invadat-o cu forța pe care a trimis-o deliberat pentru treaba asta, în văzul tuturor și a finanțat-o cu creșterile de preț la petrol și la gaze. Nimeni nu știe, și probabil nici el, de ce a făcut treaba asta. Cel mai probabil, dacă este dă ne luăm după fapte, pur și simplu a vrut să facă o demonstrație de forță pe seama vieților civililor și copiilor, că el poate să facă cu o țară ca Ucraina ce vrea. Este un dispreț, o manifestație cu dispreț. Și față de ucrainieni, dar și față de propriul lui popor, dar și față de soldații lui. Ca urmare, este foarte greu de prevăzut cum s-ar putea înceta acest dispreț”, a explicat Hari Bucur-Marcu, la B1TV. 

”Ucrainienii să se apuce să își reconstruiască țara”

Nu este clar care este obiectivul, căci denazificarea nu înseamnă că vreau să dau jos guvernul,  înseamnă ce vrea fiecare să creadă, căci nu există în limbajul internațional 'denazificare prin invazia unei țări'. Suntem într-o situație fără precedent, în care uimirea cea mare nu este ce se întâmplă cu dl. Putin și faptul că soldații săi sunt în Ucraina, în debandada asta în care se află. Nu poate să explice cineva ce caută ei acolo, care este obiectivul pe care vor să îl atingă. În asemenea situații, convorbirile de pace sunt imposibile. Important este să se oprească focul și mai departe să se retragă fiecare, rușii să plece la ei acasă, iar ucrainienii să se apuce să își reconstruiască țara. Și cam asta este tot”, a mai spus expertul în securitate. 

Un război fără sens

Hari Bucur-Marcu și-a arătat aprecierea pentru poporul ucrainean, care rezistă agresiunii armatei ruse.

”Avem parte de un exemplu de cum ar trebui să se poarte orice popor atunci când este agresat. Este o mobilizare exemplară, din punct de vedere militar sunt foarte bine pregătiți și mai ales sunt foarte bine conduși astfel încât să își concentreze forțele acolo unde este nevoie și acolo unde pot obține succesul în luptă. În fapt, ei trebuie să mai reziste încă o zi, după care se vor opri toate pentru că asistăm la un război fără sens, asta este problema cea mai serioasă. Oamenii mor, copiii mor, distrugerile, toate acestea nu au absolut nicio noimă. Nu există un motiv pentru care să se întâmple așa ceva, altul decât delirul de la Kremlin”, a declarat Hari Bucur-Marcu. (Citește mai mult AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel