Decizia preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a plasa în alertă capabilităţile de disuasiune nucleară se înscrie într-o schemă de generare a unor ameninţări care nu există, a reacţionat duminică Preşedinţia SUA.
Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat acest subiect.
„Vorbim despre oameni care și-au pierdut rațiunea. Numai în acest mod poți amenința cu un război nuclear care ar însemna dispariția speciei umane. Nimeni nu câștigă un război nuclear. Numai un om care și-a pierdut mințile poate să meargă pe această direcție. Cumva e în contradicție cu faptul că încep negocierile. Sper să iasă măcar un armistițiu la negocierile de mâine ruso-ucrainiene", a remarcat Bogdan Chirieac, la RomâniaTV.
„Acesta este un model pe care l-am observat la Vladimir Putin în cursul acestui conflict, prin care sunt fabricate ameninţări care nu există în scopul justificării unei noi agresiuni. Comunitatea mondială şi poporul american trebuie să privească această situaţie prin această prismă", a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, citată de ABC News.
„Am observat acest lucru la Putin în mod repetat. Iar Rusia nu a fost niciodată în vreun pericol din partea NATO sau din partea Ucrainei. Acesta este un model comportamental al preşedintelui Putin", a subliniat Jen Psaki.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat duminică plasarea în stare de alertă a capabilităţilor de disuasiune nucleară, invocând "declaraţii agresive" ale ţărilor NATO. "Ţările occidentale nu doar că adoptă acţiuni inamicale împotriva ţării noastre pe plan economic, mă refer la acele sancţiuni pe care le ştie toată lumea, dar, în plus, oficialii de rang înalt din principalele state NATO fac şi declaraţii agresive împotriva ţării noastre. În acest context, îi ordon ministrului Apărării şi şefului Statului Major militar să transpună forţele de disuasiune nucleară în modul special de luptă", a afirmat Vladimir Putin, citat de agenţii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu