Putin și baia de mulțime. A fost sau nu chiar el acolo?

Putin și baia de mulțime. A fost sau nu chiar el acolo? / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Putin și baia de mulțime. A fost sau nu chiar el acolo? / Foto: Captură video Antena 3 CNN

A folosit sau nu Putin o sosie pentru baia de mulțime?

Videoclipurile cu Vladimir Putin salutând și sărutându-i pe fani au stârnit o serie de sugestii online potrivit cărora liderul rus a folosit dublură, scrie Newsweek.

În timpul unei vizite de stat în Daghestan, Putin a strâns mâna cu membrii publicului adunat, care au părut încântați și aplaudau la întâlnirea cu liderul rus. Într-un videoclip, el a sărutat capul unui copil care poza pentru o fotografie cu șeful Kremlinului.

Ce cred internauții



Clipurile au inspirat o renaștere a unei teorii a conspirației populare, cea despre folosirea dublurilor pentru angajamentele publice ale lui Putin. Moscova a negat că Putin folosește sosii, spunând în aprilie că aceasta este "încă o minciună".

Nu există dovezi care să confirme afirmația, dar teoriile au înflorit în mediul online, un utilizator de Twitter spunând că filmările din Daghestan au arătat cum "dublura neînfricată s-a repezit în mulțime cu toată lumea să se îmbrățișeze".

"Sosia lui Putin a fost ieri în Dagestan, întâlnind mulțimi", a postat un alt utilizator al rețelei sociale.

"Corpul lui Putin se dublează în libertate", a adăugat Jason Jay Smart, un colaborator al publicației ucrainene Kyiv Post, pe rețelele de socializare. "Adevăratul Putin nu se întâlnește cu oamenii decât dacă fac carantină timp de o săptămână", a adăugat el.

Teoria, susținută și de un fost ofițer superior de securitate din Rusia



La începutul acestui an, un fost ofițer superior de securitate rus a spus că liderul de la Kremlin "se înconjoară cu o barieră impenetrabilă de carantine".

"De ce Putin a fost atât de diferit de Putin în Daghestan, adică atât de aproape și personal cu mulțimile?", scrie editorul BBC pentru Rusia, Steve Rosenberg, pe Twitter.

Fostul ofițer rus, devenit blogger militar naționalist, Igor Girkin, a scris joi pe Telegram că este o "persoană care seamănă vag cu președintele și care nu cere deloc respectarea carantinei de două săptămâni necesare pentru a obține o întâlnire cu președintele".

Și oficialii ucraineni au susținut că Putin are dubluri

Deși nu a existat nicio dovadă că liderul de la Kremlin a folosit dubluri, oficialii ucraineni au spus anterior că Putin folosește sosii.

"Putin folosește dubluri", a declarat Andriy Yusov, purtătorul de cuvânt al agenției de informații militare din Kiev, pentru Ukrainska Pravda la începutul acestei luni. "Acesta este un fapt care se bazează atât pe inteligența operativă, cât și pe aprecierile fizionomiștilor și a multor alți specialiști".

Keir Giles, un expert în Rusia și un consultant senior la Chatham House, a sugerat pentru Newsweek în martie că liderul de la Kremlin ar fi putut folosi o sosie în timpul unei călătorii în orașul Mariupol, din sudul Ucrainei, controlat de ruși.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel