Putin spune că bombardarea infrastructurii energetice din Ucraina este un răspuns la atacul de la Sevastopol. "Nu este tot ce putem face"

Putin spune că bombardarea infrastructurii energetice din Ucraina este un răspuns la atacul de la Sevastopol. "Nu este tot ce putem face" / Foto: Kremlin.ru
Putin spune că bombardarea infrastructurii energetice din Ucraina este un răspuns la atacul de la Sevastopol. "Nu este tot ce putem face" / Foto: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin spune că atacurile rusești pe teritoriul Ucrainei sunt un răspuns la atacul de la Sevastopol.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că atacurile de luni pe teritoriul ucrainean au fost parțial un răspuns la un atac asupra flotei Mării Negre a Rusiei, scrie Interfax.ru.

"Parțial este", a spus Putin ca răspuns la întrebarea dacă atacurile masive de astăzi asupra instalațiilor energetice din Ucraina pot fi considerate un răspuns la evenimentele recente de la Sevastopol.

"Dar nu este tot ce putem face", a adăugat Putin.

Potrivit acestuia, atacul asupra navelor Flotei Mării Negre a Federației Ruse a creat o amenințare pentru navele militare și civile care participau la "acordul cu cereale", deoarece "dronele, atât subacvatice, cât și aeriene, au mers parțial pe coridorul de-a lungul căruia cerealele sunt exportate din Ucraina".

Putin a remarcat că ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a raportat luni poziția departamentului militar rus în această problemă.

"Am fost de acord cu el, el (Șoigu - n.r.) spune pe bună dreptate: ele reprezintă o amenințare atât pentru navele noastre, cât și pentru navele civile. Dar trebuie să asigurăm siguranța navelor civile", a spus Putin.

Atacul asupra flotei Mării Negre din Sevastopol


Pe 29 octombrie, autoritățile din Crimeea au raportat un atac cu dronă în apele golfului Sevastopol. Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că a fost un atac al dronelor ucrainene asupra navelor Flotei Mării Negre, care a fost respins.

"Nouă vehicule aeriene fără pilot și șapte vehicule marine autonome fără pilot au fost implicate în atac", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Potrivit armatei ruse, dronele ucrainene au fost distruse, ca urmare a sabotajului, dragatorul de mine pe mare Ivan Golubets, precum și bariera de capotă din golful Yuzhnaya, au suferit avarii minore.

"Navele Flotei Mării Negre care au fost supuse unui atac terorist sunt implicate în asigurarea securității "culoarului de cereale", ca parte a unei inițiative internaționale de export de produse agricole din porturile ucrainene", a spus Ministerul rus al Apărării.

Dronele ucrainene ar fi lovit fregata Amiral Makarov, mândria lui Putin - Video

Fregata Amiral Makarov, mândria Flotei Ruse de la Marea Neagră, a fost lovită în timpul atacului cu drone din Sevastopol din weekend, scrie The Guardian. Pe rețelele sociale au fost făcute publice înregistrări video în care se văd drone maritime, care atacă nave ale Flotei rusești din Marea Neagră în Sevastopol, din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014. Fregata a fost una dintre cele trei nave rusești care au fost lovite sâmbătă, scrie Ziarul de Iași.

Oficialii ucraineni au transmis că nu este clar dacă fregata a fost grav avariat sau doar a suferit pagube minore. Mai multe rapoarte neconfirmate oficial au transmis că sistemele radar ale navei au fost distruse.

Pe rețelele sociale au fost distribuite imagini video în care sunt surprinse explozii puternice în partea de sud a Sevastopolului, într-o zonă în care se află școala de marină rusă. GeoConfirmed, un grup de voluntari care cartografiază războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a publicat înregistrări video în care se văd drone maritime, care atacă nave ale Flotei rusești din Marea Neagră în Sevastopol. Unul dintre videoclipurile publicate arată un presupus atac asupra unei fregate rusești din clasa Amiral Grigorovici, și "doar Amiral Makarov se potrivește cu această clasă", afirmă grupul de voluntari. Filmarea se oprește când drona pare să aibă un impact asupra navei, probabil că aceasta a explodat, mai susține GeoConfirmed.

O altă înregistrare video arată un atac asupra unui "dragor de mine rusesc din clasa Natia". Potrivit GeoConfirmed, 6-8 drone maritime au fost folosite pentru a ataca flota rusă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel