Ucraina, în NATO. Putin spune că este o amenințare pentru Rusia. "Și Ucraina, desigur, are dreptul să-și asigure securitatea"

 Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin a declarat că posibila apartenență a Ucrainei la NATO reprezintă o amenințare pentru Rusia.

Posibila apartenență a Ucrainei la NATO reprezintă o amenințare pentru Rusia și nu va spori securitatea Ucrainei, a declarat președintele rus Vladimir Putin, scrie Interfax.

"În ceea ce privește apartenența Ucrainei la NATO, aceasta a fost discutată în mod repetat – reprezintă o amenințare la adresa securității Rusiei", a declarat Putin joi, într-un interviu cu jurnalistul Pavel Zarubin.

Potrivit lui Putin, "de fapt, unul dintre motivele operațiunii militare speciale este amenințarea cu aderarea Ucrainei la NATO".

"Sunt sigur că acest lucru nu va crește securitatea Ucrainei în sine și, în general, va face lumea mult mai vulnerabilă și va duce la o tensiune suplimentară pe arena internațională", a mai spus Putin.

Putin, despre livrările de arme către Ucraina

"De aceea", a spus Putin, "nu văd nimic bun în asta, pozițiile sunt bine cunoscute și formulate cu mult timp în urmă".

Totodată, acesta a spus că nu se întâmplă nimic critic în legătură cu furnizarea și utilizarea de către Ucraina a diferitelor tipuri de arme străine în zona de luptă.

"În ceea ce privește furnizarea de arme, diverse arme, vedem câte speranțe îmi pun în furnizarea de rachete cu o rază suficient de mare", a spus Putin.

"Ei bine, da, provoacă daune, dar nu se întâmplă nimic critic în zona de luptă cu utilizarea acestor rachete", a spus președintele rus.

"Numai din 4 iunie, 311 unități (tancuri) au fost distruse, dintre care o parte semnificativă, cred, cel puțin 1/3 sunt produse din Occident, inclusiv Leoparzi", a spus Putin.

"Pot să vă spun că militarii ucraineni refuză adesea chiar să intre în aceste tancuri. De ce? Pentru că sunt o țintă prioritară pentru băieții noștri, sunt distruși în primul rând pe câmpul de luptă. Și aceasta este o circumstanță neplăcută care, în general, împiedică chiar și utilizarea lor”, a adăugat el.

Noile livrări de arme străine la Kiev nu vor schimba nimic pe câmpul de luptă, a mai spus Putin.

"Din punctul de vedere al unei posibile schimbări pe câmpul de luptă, nu va rezulta nimic - furnizarea de noi arme nu va face decât să agraveze situația și va agrava situația pentru partea ucraineană și va alimenta și mai mult conflictul", a spus el. 

Liderul de la Kremlin, acuzații halucinante la adresa Occidentului



Putin a adăugat că "dacă cineva este interesat de acest lucru și, aparent, există astfel de părți interesate, atunci acesta este cel mai bun mod de a realiza această sarcină - de a stimula conflictul în continuare, de a furniza noi arme".

În același timp, Putin a mai spus că orice țară are dreptul să-și asigure securitatea.

"Desigur, are dreptul să aleagă modalitatea de atingere a acestui obiectiv pe care îl consideră cel mai corect pentru sine, există o singură limitare, este legată de faptul că, în timp ce se realizează securitatea unei țări, nu ar trebui fi o amenințare pentru altă țară", a mai spus el..

Și a continuat: "De aceea, pornim de la înțelegerea că acest principiu, care a fost declarat în mod repetat în diverse documente internaționale, va fi în continuare luat în considerare. Și Ucraina, desigur, are dreptul să-și asigure securitatea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel