Putin spune că situaţia din Ucraina s-ar fi putut schimba dacă la Washington ar fi fost altă conducere. Se simte provocat de Occident "să apese pe butoane"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Vladimir Putin a făcut noi declarații despre războiul pornit în Ucraina, după ce Volodimir Zelenski a exclus orice discuţii de pace cu Rusia, câtă vreme părţi ale ţării sale sunt sub ocupaţie.

Volodimir Zelenski s-a întâlnit la Kiev cu o delegaţie de lideri africani aflaţi într-o misiune de pace. Preşedintele ucrainean a spus că o negociere de soluţionare a conflictului înainte de retragerea completă a trupelor ruse ar însemna doar o îngheţare a războiului. Liderii africani merg azi la Sankt Petersburg pentru a-i prezenta propunerile şi preşedintelui rus, cu ocazia unui forum economic.

Vladimir Putin a vorbit aseară pe larg despre conflictul cu Ucraina. Liderul de la Kremlin susţine că situaţia din Ucraina ar fi putut lua o altă cale dacă la Washington ar fi fost o altă conducere.

"Am fi putut să urmăm un plan de reglementare a conflictului"

"Nu exclud că, dacă ar fi existat o altă administraţie în Statele Unite, am fi putut totuşi să urmăm un plan de reglementare a conflictului pe care atât Ucraina, cât şi capitalele occidentale pur şi simplu l-au refuzat", a afirmat Putin citat de agenţia rusă de presă RIA, scrie Rador.

El a repetat că operaţiunea sa militară urmăreşte denazificarea Ucrainei şi a spus că omologul său ucrainean, de origine evreiască, este o ruşine pentru poporul evreu prin sprijinul pe care îl dă naziştilor.

Marele rabin al Ucrainei s-a declarat mândru de Zelenski pentru că îşi apără ţara şi a spus că în Ucraina nu există forţe naziste, iar influentul comitet al evreilor americani califică drept lamentabilă încercarea lui Putin de a denigra originea evreiască a preşedintelui ucrainean.

Vladimir Putin a confirmat, pe de altă parte, că în Belarus au fost instalate rachete nucleare ca element de descurajare. El a acuzat occidentul că îl provoacă să apese pe butoane şi a spus că Rusia poate folosi arma nucleară dacă se creează o ameninţare la adresa integrităţii teritoriale a independenţei şi a suveranităţii statului rus.

Citește și:

Vladimir Putin nu are de gând să își reducă arsenalul nuclear. Mesaj halucinant pentru NATO: Ciuciu vouă!

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că are o atitudine negativă față de posibilitatea utilizării armelor nucleare tactice, dar a lansat un mesaj halucinant la adresa NATO, privind solicitările legate de reducerea arsenalului nuclear al Rusiei scrie Interfax.

În cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, moderatorul l-a întrebat pe Putin ce simte despre ideea posibilității de a folosi arme nucleare tactice ca factor de descurajare nucleară.

"În mod negativ", a răspuns Putin.

El a amintit că Rusia poate folosi arme nucleare în cazul unei amenințări la adresa integrității sale teritoriale, a independenței, a suveranității și a însăși existenței statului.

Putin, mesaj halucinant la adresa NATO: Ciuciu vouă!

"Armele nucleare sunt create pentru a ne asigura securitatea în cel mai larg sens al cuvântului și existența statului rus. Dar noi, în primul rând, nu avem o astfel de nevoie și, în al doilea rând, însuși faptul de a raționa pe această temă scade deja posibilitatea scăderii pragului de utilizare a armelor", a mai spus Vladimir Putin. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel