Putin strânge semnături pentru prezidențiale în regiunile ucrainene ocupate de Rusia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Locuitorii orașului Donetsk, aflat sub controlul Rusiei, s-au înghesuit, marți, pentru a-și exprima susținerea față de Vladimir Putin, înaintea unor alegeri prezidențiale în cadrul cărora actualul șef al Kremlinului este, iarăși, favorit să câștige un nou mandat, scrie Reuters.

În septembrie 2022, Rusia a revendicat Donetsk și alte trei regiuni ucrainene ca fiind teritoriu propriu, o mișcare condamnată de Ucraina și majoritatea țărilor la Organizația Națiunilor Unite ca fiind ilegală.

Organizarea alegerilor din martie în aceste zone este crucială pentru Moscova, pentru a demonstra că le-a integrat ca "teritorii noi", chiar dacă nu le controlează complet militar. Ucraina afirmă că acest exercițiu este ilegitim și nul.

Putin trebuie să adune 300.000 de semnături până la 31 ianuarie în sprijinul candidaturii sale, deoarece s-a propus singur pentru realegere în loc să fie nominalizat de un partid politic.

Susținătorii din Donetsk au declarat că sunt bucuroși să-și adauge numele pe listă.

"Acesta este viitorul nostru, viața noastră, liniștea noastră. Vrem sfârșitul războiului. Cred că ne va ajuta în acest sens, ca președinte", a declarat o femeie reporterilor.

La aproape doi ani de la începerea conflictului, nu există semne de încetare a acestuia, iar niciuna dintre părți nu a obținut o avansare semnificativă de multe luni. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos, marți, că orice reducere a presiunii asupra Rusiei ar prelungi războiul cu ani de zile.

Zelenski, la Davos: „Numai poporul nostru și investițiile voastre pot construi o economie puternică”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a adresat un apel marți, la Forumul Economic Mondial de la Davos, către partenerii internaționali, subliniind importanța investițiilor în economia ucraineană și promițând o consolidare reciprocă a securității globale.

În discursul său, președintele Zelenski a subliniat că doar o combinație între resursele interne ale Ucrainei și investițiile externe pot construi o economie puternică și durabilă. "Numai poporul nostru și investițiile voastre pot construi o economie puternică... Avem nevoie de investiții din partea companiilor previzibile și transparente", a declarat Zelenski.

Președintele Ucrainei a adus în discuție nevoia de investiții în contextul economic actual și a subliniat importanța parteneriatului între Ucraina și comunitatea internațională. El a pledat pentru investiții predictibile și transparente, menționând că acestea vor contribui la creșterea economică sustenabilă a Ucrainei.

"Consolidați economia noastră, vom consolida securitatea voastră", a adăugat Zelenski, subliniind ideea că o economie ucraineană puternică va contribui la stabilitatea și securitatea globală. Acest apel vine într-un context internațional marcat de incertitudine economică și schimbări geopolitice, iar Ucraina își dorește să devină un partener solid pentru investitorii internaționali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel