Putin susține că unele arme trimise de Occident către Ucraina ajung în mâinile talibanilor din Orientul Mijlociu

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat vineri că anumite arme occidentale furnizate Ucrainei ajung în Orientul Mijlociu și cad în mâinile talibanilor, scrie Reuters.

Ucraina susține că exercită un control stric asupra oricăror arme furnizate.

Kremlinul a respins, vineri, un raport al Wall Street Journal care susținea că serviciile de informații americane se așteaptă ca Wagner să furnizeze organizației Hezbollah un sistem de apărare antiaeriană, transmite Reuters.

"Din punct de vedere practic, am spus că un astfel de grup (Wagner) nu există," a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a fost întrebat despre raportul care cita surse americane neidentificate și care susținea că serviciile de informații americane cred că Wagner plănuiește astfel de transferuri.

"În general, toate aceste speculații sunt lipsite de temei și nu au nicio bază," a afirmat Peskov când a fost întrebat despre raport.

"Există canale de comunicare de urgență între militari (ruși și americani), iar dacă există îngrijorări reale cu privire la ceva, ei (americanii) pot să le transmită întotdeauna militarilor noștri."

Wall Street Journal menționa că Wagner plănuiește să furnizeze sistemul Pantsir-S1, cunoscut în NATO drept SA-22, care utilizează rachete antiaeriene și tunuri de apărare antiaeriană pentru a intercepta aeronave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel