Putin va purta astăzi cinci conversații telefonice cu liderii din Orientul Mijlociu. Ce urmărește liderul de la Kremlin

Putin va purta astăzi cinci conversații telefonice cu liderii din Orientul Mijlociu. Ce urmărește liderul de la Kremlin / Foto: Kremlin.ru
Putin va purta astăzi cinci conversații telefonice cu liderii din Orientul Mijlociu. Ce urmărește liderul de la Kremlin / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin va purta astăzi cinci conversații telefonice cu liderii din Orientul Mijlociu.

Președintele rus Vladimir Putin va discuta luni despre conflictul palestino-israelian cu liderii din Iran, Siria, Egipt - Ibrahim Raisi, Bashar al-Assad și Abdel Fattah al-Sisi, precum și cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și liderul palestinian Mahmoud Abbas, a spus Iuri Ușakov, un consilier al șefului statului rus, scrie Interfax.

"Astăzi avem o șansă atât de puternică - cinci conversații telefonice. Președintele a vorbit deja cu președintele Siriei și cu președintele Iranului", a spus el reporterilor.

"În cursul zilei, vor exista mai multe contacte telefonice cu președinții Egiptului – Sisi, Palestina – Abbas, precum și cu prim-ministrul israelian Netanyahu", a continuat Ushakov.

Poziția Moscovei cu privire la criza palestino-israeliană

După cum a remarcat consilierul prezidențial, în timpul convorbirilor telefonice Putin "va exprima poziția noastră și va asculta considerațiile relevante ale colegilor săi".

Ushakov a remarcat că poziția Moscovei cu privire la criza palestino-israeliană este bine cunoscută.

"Principalul lucru acum în această situație este să încetăm focul imediat și să începem procesul de reglementare politică", a spus el.

"Acum trebuie să facem pași activi și ascuțiți pentru a opri această agravare", a adăugat consilierul prezidențial.

Potrivit acestuia, Moscova consideră că scopul oricărei negocieri de pace ar trebui să fie implementarea formulei "două state", aprobată de ONU, cu crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est.

Putin este interesat de conflictul palestino-israelian

Ushakov a mai menționat că Putin "monitorizează îndeaproape escaladarea fără precedent a conflictului palestino-israelian și toate problemele legate de acest conflict sunt în centrul atenției președintelui".

El a amintit că Putin a discutat despre escaladarea conflictului în timpul călătoriei sale la summitul CSI de la Bishkek, precum și cu prim-ministrul Irakului, aflat într-o vizită la Moscova, și cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în timpul unei conversații telefonice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel