Putin vrea relansarea activităților "Cvartetului Orientului Mijlociu", care cuprinde Rusia, SUA, UE și ONU

Putin vrea relansarea activităților "Cvartetului Orientului Mijlociu", care cuprinde Rusia, SUA, UE și ONU / Foto: kremlin.ru
Putin vrea relansarea activităților "Cvartetului Orientului Mijlociu", care cuprinde Rusia, SUA, UE și ONU / Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin spune că Rusia poate contribui la soluționarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că este posibilă relansarea activităților "Cvartetului Orientului Mijlociu" (UE, Rusia, SUA și ONU) privind colonizarea palestino-israeliană, scrie Interfax.

"Dar de ce nu. Avem relații de afaceri stabile cu Israelul, avem relații de prietenie cu Palestina de zeci de ani. Și Rusia, în opinia mea, ar putea să-și aducă și ea contribuția la acest proces de reglementare", a spus Putin într-un interviu, răspunzând la întrebarea dacă este posibil reînnoirea mecanismului "Cvartetul Orientului Mijlociu".

În același timp, el a subliniat că "gravitatea acestui conflict este de așa natură încât, în opinia mea, nu vedem așa ceva nicăieri".

Pe 7 octombrie, au fost lansate atacuri cu rachete din Fâșia Gaza asupra regiunilor din sudul și centrul Israelului. Apoi, grupuri de militanți palestinieni în camioane și cu parapante au pătruns din Gaza pe teritoriul israelian și au reușit să preia pentru scurt timp controlul asupra unui număr de așezări și chiar baze militare. Ca răspuns, Forțele de Apărare Israelului au anunțat începerea Operațiunii Iron Swords. Autoritățile israeliene au declarat oficial că țara se află în stare de război.

Ce este "Cvartetul Orientului Mijlociu"

"Cvartetul pentru Orientul Mijlociu" se referă la un grup internațional format din Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană, Rusia și Națiunile Unite. Cvartetul a fost înființat în 2002 pentru a aborda conflictul israeliano-palestinian și pentru a încuraja procesul de pace în regiune. Principala sa misiune era să faciliteze dialogul și să promoveze negocierile între Israel și Palestina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel