Putin: Washingtonul "se comportă ca un huligan" prin inundarea pieţei cu dolari devalorizaţi

vladimir putin
vladimir putin

Premierul rus Vladimir Putin a ironizat Statele Unite din cauza deficitului bugetar uriaş şi a acuzat administraţia de la Washington că are o atitudine de "huligan" prin inundarea pieţei cu dolari devalorizaţi.

"Uitaţi-vă la balanţa lor comercială, uitaţi-vă la deficitul bugetar, la datoriile Statelor Unite. Noi nu avem aşa ceva şi sper să nu ajungem niciodată într-o astfel de situaţie", a declarat Putin în prezentarea anuală a bilanţului guvernamental în camera inferioară a Parlamentului rus (Duma), potrivit Mediafax.

El a acuzat administraţia de la Washington pentru suplimentarea lichidităţilor în piaţă. "Pentru ei este uşor. Pur şi simplu pun în funcţiune maşina de tipărit bani", a spus premierul rus, adăugând că Washingtonul "se comportă ca un huligan" şi inundă piaţa mondială cu dolari devalorizaţi.

Putin şi-a exprimat speranţa că Rusia va continua să întărească moneda pentru ca rubla să fie folosită în rezervele valutare ale ţărilor din regiune. El a dat ca exemplu Ucraina, care a cerut Rusiei să plătească produsele energetice, inclusiv gazele, în ruble, potrivit RIA Novosti.

Agenţia Standard&Poor's a revizuit perspectiva ratingului maxim deţinut de SUA, "AAA" de la stabilă la negativă, din cauza temerilor că liderii americani nu vor ajunge la un acord de reducere pe termen lung a deficitului bugetar.

Casa Albă a anticipat în februarie că deficitul bugetar va urca în acest an la 10,9% din PIB, nivel care nu a mai fost atins de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel