Claudiu Ceti, președintele CA al societății Infrastructura S5 SA, a vorbit despre o „situație critică” odată cu suspendarea PUZ-urilor, precizând că Sectorul 5 luptă în continuare.
„Povestea începe la finalul anului 2020, după alegerile locale. Au început mai multe procese în instanță, dar s-a dat și o hotărâre a Consiliului General prin care PUZ-urile de sector - PUZ-urile coordonatoare, cum sunt ele cunoscute - au fost suspendate. (...) În anii 90, arhitecții de la vremea respectivă, împreună cu Universitatea de Arhitectură, Ordinul Arhitecților din România, au elaborat un plan urbanistic general, care a fost finalizat în anul 2000. A durat destul de mult, ținând cont că pespectivele de dezvoltare ale Bucureștiului erau cu totul și cu totul altele sau se dorea altceva. Dar realitatea a dovedit că noi ne-am dezvoltat mult mai mult față de ce s-a dorit în anii 90. Și societatea a luat o altă dimensiune. PUZ-urile au apărut în completare. Zonele perifice, zonele de graniță cu județul Ilfov, de exemplu, nu erau foarte bine reglementate. Mai mult decât atât, prin aceste PUZ-uri s-a dorit reglementarea acestor zone și bineînțeles dezvoltarea Bucureștiului pe înălțime”, a spus Claudiu Ceti, președintele CA al societății Infrastructura S5 SA, în cadrul unui interviu acordat DCNews.
„Odată cu alegerile din 2020 și odată cu schimbarea conducerii municipiului București, au apărut niște sincope. Ne aflăm, astăzi, într-o situație fără ieșire, din punctul meu de vedere, într-o situație critică. PUZ-urile Sectorului 1, Sectorului 3, Sectorului 6 sunt efectiv suspendate. 1, 3 și 6 sunt, astăzi, suspendate”, a explicat Claudiu Ceti.
„Noi chiar pe 19 mai avem termen. Sectorul 5 se luptă în continuare, avem termene, încercăm prin tot felul de mijloace juridice și legele să ne reprezentăm, să apărăm interesele de dezvoltare și să apărăm în instanță tot ce înseamnă locuitorii Sectorului 5, dar și investițiile Sectorului 5”, a mai zis Claudiu Ceti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News