Qatar apelează la diplomație pentru a calma tensiunile în Marea Roșie

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

În urma întrevederilor de la Davos, din Elveția, prim-ministrul Mohammed Bin Abdulrahman Al-Thani a argumentat necesitatea găsirii unei soluții diplomatice pentru a evita amploarea conflictului la nivel regional.

Qatar a solicitat o soluție diplomatică la conflictul din Marea Roșie în contextul loviturilor aeriene efectuate de Statele Unite și Marea Britanie împotriva grupului Houthi din Yemen, relatează agenția Anadolu.

"Preferăm întotdeauna diplomația în locul soluțiilor militare", a declarat prim-ministrul Mohammed Bin Abdulrahman Al-Thani la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția.

Statele Unite și Marea Britanie au lansat lovituri aeriene împotriva țintelor Houthi din Yemen ca represalii la atacurile asupra navelor comerciale din Marea Roșie.

Atacurile Houthi au determinat navele comerciale să ia o rută mai lungă și mai costisitoare în jurul Africii, generând temeri cu privire la o posibilă creștere a inflației și perturbări în lanțul de aprovizionare.

Houthi afirmă că atacurile lor împotriva navelor considerate a avea legături cu Israel au scopul de a exercita presiune asupra Tel Avivului pentru a opri ofensiva asupra Fâșiei Gaza.

"Trebuie să abordăm problema reală, care este Gaza, pentru a calma restul lucrurilor", a spus Bin Abdulrahman.

"Nu ar trebui să ne concentrăm doar pe aceste mici conflicte, ar trebui să ne concentrăm asupra conflictului principal din Gaza și, odată ce acesta este aplanat, cred că totul va fi aplanat."

Israel a declanșat o ofensivă mortală asupra Fâșiei Gaza începând cu un atac al Hamas la 7 octombrie, ucigând cel puțin 24.285 de oameni și rănind alți 61.154, în timp ce se crede că au fost uciși aproape 1.200 de israelieni.

Cu toate acestea, ulterior s-a dezvăluit că, potrivit Haaretz, elicopterele și tancurile armate ale armatei israeliene au ucis mulți dintre cei 1.139 de soldați și civili pretinși de Israel a fi fost uciși de Rezistența Palestiniană.

Ofensiva a lăsat 85% din populația Fâșiei Gaza în deplasare, în condiții de penurie acută de alimente, apă curată și medicamente, în timp ce 60% din infrastructura enclavei a fost deteriorată sau distrusă, conform ONU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel