Qatargate: Fostul europarlamentar Pier Antonio Panzeri urmează să fie eliberat din închisoare

Sursa Foto YouTube Euronews
Sursa Foto YouTube Euronews

Fostul europarlamentar, Pier Antonio Panzeri, principalul suspect în așa-numita anchetă de corupție din Qatargate, va fi plasat în arest la domiciliu cu monitorizare electronică.

Decizia a venit după ce Panzeri a încheiat un acord cu anchetatorii belgieni în ianuarie, recunoscând vinovăția și acceptând să împărtășească informații despre cine a mituit, în schimbul unei pedepse reduse.

El a fost printre  primii care au fost arestați în cadrul unei anchete extinse și este suspectat că ar fi liderul unei scheme în care țări străine, inclusiv Qatar, ar fi colaborat pentru a influența Parlamentul European prin plăți în numerar și avantaje.

Avocatul lui Panzeri, Laurent Kennes, a declarat pentru Politico că fostul europarlamentar italian va fi arestat la domiciliu. Nu este clar când exact Panzeri va părăsi închisoarea, dar probabil că va avea loc în următoarele două zile, a adăugat Kennes.

”Este normal ca o persoană care colaborează să beneficieze de brățara electronică”, a spus Kennes. ”Este o detenție dificilă acum și va fi dificilă și acasă. Nu este liber să se miște.”

Kennes a adăugat că detenția provizorie a lui Panzeri va fi din nou evaluată în două luni.

Citește și: Scandalul Qatargate continuă. Comisia Europeană, noi investigaţii

În 9 decembrie 2022, poliția belgiană a efectuat o serie de raiduri la Bruxelles și a reținut șase persoane, inclusiv politicieni de seamă. În scandalul de spălare de bani și corupție au fost implicați politicianul grec, Eva Kaili și fostul europarlamentar, Pier Antonio Panzeri.

Se spune că Qatar a plătit-o pe Eva Kaili pentru a influența factorii de decizie din UE și pentru a asigura politici în favoarea Qatarului. Într-o varietate de locații private, poliția a descoperit sute de mii de euro în posesia lui Kaili.

Vezi și: Vicepreședintele Parlamentului UE, Eva Kaili, va rămâne în închisoare. Terenul său din Grecia, de 7 mii de metri pătrați, a fost confiscat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel