Rabla local: Încep înscrierile pentru persoanele fizice. Ce primării participă şi care este bugetul alocat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

După mai multe amânări, Rabla local începe în sfârșit.

De luni, de la ora 10:00, începe perioada de înscriere a persoanelor fizice în programul "Rabla local", de înnoire a parcului auto, cu implicarea primăriilor, care asigură 20% din tichetul valoric de 3.000 lei pe care îl vor primi cei care casează o maşină mai veche de 15 ani. Deşi trebuia să înceapă anul trecut, programul a fost amânat de mai multe ori.

Câte primării sunt înscrise şi care este bugetul alocat

Sunt peste 500 de primării înscrise. Lista lor şi numărul de vouchere disponibile în fiecare localitate se găsesc pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Tot acolo aflăm şi paşii care trebuie urmaţi pentru înscrierea în program centralizat pe platforma dedicată.

Procedura propriu-zisă va fi derulată apoi de fiecare primărie în parte. Cine doreşte să se înscrie trebuie să locuiască în România, pe raza primăriei la care face solicitarea, să deţină un autovehicul uzat mai vechi de 15 ani şi cu o normă de poluare Euro 3 sau mai mică. Maşina trebuie să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puţin cinci ani.

Cine vrea să scape în acest fel de rabla pe care o are trebuie să nu aibă restanţe la taxe, impozite, amenzi, alte contribuţii la bugetul local sau la cel de stat. Ministerul Mediului a alocat aproape un sfert de miliard de lei pentru acest program "Rabla local" şi estimează că va scoate astfel din circulaţie 100.000 de maşini poluante, scrie Rador.

Municipiile Braşov, Galaţi, Oradea, Constanţa şi Cluj-Napoca şi-au propus cele mai ambiţioase ţinte privind casarea rablelor în acest fel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel