Răcitura de porc nu poate să lipsească de pe masa de Crăciun. Vă prezentăm o reţetă simplă şi delicioasă.
Carne cu şorici de pe picioarele porcului
Usturoi
Piper boabe
Foi de dafin
Pasul 1. Se pune carnea la fiert. Atenţie la cantitatea de apă. Aceasta trebuie să fie suficientă încă de la început, deoarece în timpul fierberii nu mai avem voie sa completam cu altă cantitate de apa.
Pasul 2. Se spumuieşte carnea, apoi se pun condimente: piper boabe, dafin. Se fierb până când cade carnea de pe oase.
Pasul 3. Se lasă carnea să se răcească, se aleg oasele şi se strecoară. Zeama se mai lasă să se răcească, apoi adăugăm în ea usturoi zdrobit, după care se vântură.
Pasul 4. Se pune carnea în diferite boluri, apoi se pune zeama peste ea. Se dă la rece pentru a se închega.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu