”Radiații Cernobîl”. Guvernul, reacție rapidă: Nu sunt înregistrate creșteri de radiații pe teritoriul României

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Nu există creșteri de radiații pe teritoriul României - a dat asigurări purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, după ce agenția nucleară ucraineană a declarat că înregistrează o creștere a nivelului de radiații la Cernobîl.

„Potrivit datelor deținute de autoritățile române, respectiv de CNCAN, nu există o înregistrare de creșteri de radiații pe teritoriul României”, a spus, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, citat de Mediafax.

Reacția oficialului român vine după ce agenția nucleară ucraineană a declarat că înregistrează o creștere a nivelului de radiații la Cernobîl, conform Sky News.

Armata rusă a ocupat joi zona Cernobîl, stârnind o îngrijorare deosebită.

Klaus Iohannis a convocat CSAT marți

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, a transmis Administrația Prezidențială.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, implicațiile pentru România, măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional. În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Klaus Iohannis a dat asigurări, în cursul zilei de joi, că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale.

Președintele României i-a reconfirmat Maiei Sandu sprijinul deplin pentru Republica Moldova

De asemenea, Klaus Iohannis i-a reconfirmat Maiei Sandu sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova și pentru cetățenii săi.

„I-am reconfirmat și în această dimineață presedintei Maia Sandu, în discuția avută, sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova și cetățenii săi în acest context dramatic în care se află regiunea noastră. Ne coordonăm îndeaproape pentru a gestiona această situație”, a transmis pe Twitter Klaus Iohannis.

Președintele Republicii Moldova a declarat, joi, că a decis să ceară aprobarea Parlamentului pentru declararea stării de urgență, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel