Psihologul Radu Leca a răspuns mai multor întrebări despre divorţ în cadrul emisiunii "Ultrapsihologie" de la DC NEWS TV. El a tras, însă, şi un semnal de alarmă pentru cei care aleg această cale.
"Cum ajungem să fim încântaţi de ideea divorţului?", a fost una dintre întrebări, iar în acest context Radu Leca i-a avertizat pe cei care vor să încheie astfel o căsătorie.
"Prin rezultate ajungem la asta. În mod uzual, rezultatele pe care le obţinem din divorţ au legătură cu tot ceea ce înseamnă proiecţiile noastre. Noi proiectăm un cumul mare de elemente. Ne gândim ce bine o să fie după divorţ, ce partener grozav o să găsim, deşi nu o să găsim, ce lucruri minunate vom trăi, deşi nu le vom trăi.
După divorţ, vei tinde către extreme, către multipli parteneri, boli, emoţii neînţelese, alte tipuri de dominare. Şi ce vei atrage? Oameni la fel de disperaţi ca şi tine. Ce vei obţine? Un univers destabilizat. De ce? Din cauza faptului că s-a creat o punte de comunicare karmică între tine, cel care a stat o relaţie toxică, şi momentul actual. Iar tu, în momentul actual, atragi doar oameni toxici. Există doar 1% şanse să atragi un om bun, dar nu îl poţi atrage după divorţ, pentru că vei fi încărcat de frici. Trebuie să îl atragi înainte de a divorţa, când există speranţă.
Divorţul nu reprezintă doar o semnătură pe un act, ci un final de drum psiho-emoţional. Iar tu, după divorţ, ai nevoie de luni de zile de dezvoltare personală şi emoţională ca să poţi înţelege cum funcţionezi doar în prezenţa ta. Şi atunci tu vei genera un personaj aflat într-o evoluţie pe care nu doar că nu o defineşti, dar nici măcar nu o vezi. De aceea ai nevoie mare, mare, de dezvoltare personală.
Altfel, vei ajunge să trăieşti din partener în partener, să fii al tuturor şi al nimănui, şi să nu mai exişti, atât sufleteşte, cât şi karmic. Dar în cazul în care pleci dintr-o familie, nu vei mai exista nici măcar pentru copii!", a transmis psihologul Radu Leca.
Conform INS, în 2020 s-a înregistrat un divorţ la fiecare 3,5 căsătorii în România, adică o rată a divorţurilor de 28%, faţă de 16% în 1990. Tot conform INS, o relaţie ar dura în medie 9 ani, iar 8 din 10 români ar evita să meargă la terapie de cuplu, conform unui studiu făcut de Şcoala pentru Cuplu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu