Radu Mazăre, atac dur la ministrul Justiției. Vezi motivul

 Radu Mazăre, a lansat o serie de atacuri şi injurii fără precedent la adresa ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc. Supărat că ministrul a avizat negativ o modificare a Legii ANI care i-ar fi scos din incompatibilitate pe primari, Radu Mazăre s-a dezlănţuit.  Circa 1200 de primari se află în situaţie de incompatibilitate, din cauza prezenţei în conducerea societăţilor comerciale aflate în subordinea lor, a anunţat, pentru "Gândul", Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna și prim-vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din ţară, ea menţionând că 80% dintre aceştia ar fi de la USL.

 Decizia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, de a aviza negativ modificarea Legii ANI,l-a făcut pe Radu Mazăre să-și iasă din minți. Acesta a lansat un tir de atacuri dure la adresa ministrului, despre care spune că ar trebui să fie demis cât mai repede de premierul Victor Ponta, potrivit gândul.info.
"Pe mine m-a verificat ANI dacă am casă în Brazilia. Nu mi-au spus până acum dacă au găsit ceva, pentru că răspunsul este negativ. E proastă legea 161/2003. Nişte căcăcioşi ăia de la Ministerul Justiţiei, le este frică. Nu ştiu cine a vizat, dar sunt nişte căcăcioşi, în sensul de fricoşi. Lucrurile trebuie să fie de bun simţ, în general în viaţă lucrurile trebuie să fie de bun simţ. Dacă un primar reprezintă Consiliul Local conform legii în faţa terţilor atunci e normal şi firesc ca acel primar să reprezinte comunitatea şi în cadrul societăţii de Apă, Canal. Nu le poate reprezentat un şofer", a declarat pentru "Gândul" Radu Mazăre. "Eu nu sunt prim-ministru, dar trebuie să tranşăm problema la partid, în Comitetul Executiv. O să propun modificarea legii. Dacă eram prim-ministru luam o decizie. Dacă eram premier şi îmi dădea ministerul Justiţiei în cazul acesta aviz negativ îl schimbam pe cel care dădea avizul. Ce e aşa complicat?", a spus  Mazăre.Incompatibilii vor protesta în fața Guvernului pe 20 august
 1.200 de primari sunt incompatibili potrivit legii ANI pentru că fac parte şi din conducerea unor firme aflate în subordinea primăriilor. Vicepremierul Liviu Dragnea a încercat să facă legea ANI mai permisivă, dar s-a lovit de refuzul ministrului Justiţiei. Primarii USL sunt atât de revoltaţi încât plănuiesc să protesteze în faţa Guvernului pe 20 august.

 Reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România vor veni la Guvern în 20 august să protesteze pentru modificarea legii, în primă fază sub forma unei delegaţii care să prezinte premierului şi ministrului Justiţiei un Protest semnat de 2.800 de primari. Gâju a precizat pentru "Gândul" că se poate ajunge şi la proteste în stradă, dacă Guvernul nu va ţine cont de problemele aleşilor locali. Premierul Ponta a recunoscut că există o problemă majoră cu aleşii locali declaraţi incompabitili de ANI şi că se poate ajunge la alegeri parţiale în jumătate dintre localităţile ţării. Primul-ministru a subliniat că va încerca să găsească o soluţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel