Fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre a fost dat în urmărire naţională, după ce mandatul emis miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a ajuns la Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit unor surse judiciare.
ÎCCJ a admis miercuri cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar şi a plecat în Madagascar.
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa a dispus măsurile necesare pentru punerea în executare a mandatului de arestare preventivă emis miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe numele fostului primar Radu Mazăre.
Conform unui comunicat al IGPR, primit la redacţie "La data de 10 ianuarie a.c , in jurul orei 16.00, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța s-a primit sentinta Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la emiterea mandatului de arestare preventivă în lipsă pe numele inculpatului Radu Ștefan Mazăre. Imediat, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost dispus acele măsuri pentru punerea în executare a respectivul mandat."
Verificări la locuinţă
Potrivit poliţiştilor, măsurile constau, în primul rând, în verificări la locuinţele fostului primar al Constanţei. Ulterior, se vor face demersuri pentru urmărirea la nivel naţional. După această etapă, urmează să se sesizeze organul judiciar competent pentru emiterea cererii de urmărire internaţională.
DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, în cadrul unui proces în care fostul edil este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, în care mai sunt inculpaţi fostul deputat Eduard Martin şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky.
Pe 30 decembrie, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, fostul edil informându-l pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.
"Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Menţionăm că măsura privind controlul judiciar nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara. Pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar, poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse", preciza IGPR.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu