Avantajele planului fiscal convenit cu Comisia Europeană, despre care Radu Popa (PSD) susține că reprezintă un ”succes pentru guvernul Ciolacu”.
Radu Popa, deputat social-democrat, a făcut precizări privind planul fiscal convenit de autoritățile române cu cei din Comisia Europeană și despre care spune că este ”un succes al Guvernului Ciolacu”.
”Planul Fiscal convenit cu Comisia Europeană a fost semnat și este un succes al Guvernului Ciolacu.
Se confirmă tot ce a transmis public premierul Marcel Ciolacu! Anul viitor NU crește nicio taxă, TVA-ul rămâne neschimbat, microîntreprinderile păstrează același plafon al cifrei de afaceri, de 500.000 de euro, până la care plătesc impozit pe venit.
Cresc puternic investițiile, la niveluri record, deficitul bugetar urmează să scadă eșalonat, în următorii 7 ani, de o manieră care să nu afecteze dezvoltarea economică a țării”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.
Potrivit lui Radu Popa, planul fiscal are câteva avantaje importante pe care le-a și enumerat în postarea menționată.
”Este deplin suportabil! Se întinde pe următorii 7 ani, perioadă în care va genera consolidarea stabilității financiare a României; în 2030-2031, deficitul bugetar va scădea sub 3%, iar datoria publică se va înscrie pe o traiectorie descendentă.
Asigură un ritm anual de investiții publice fără precedent. 155 de miliarde de euro va fi totalul investițiilor publice estimate în următorii 5 ani și 40 de miliarde de euro cel al investițiilor private. Anul 2025 și 2026 vor fi ani de vârf, cu investiții publice de 7,9%, respectiv 7,7% din PIB.
Crește deci ritmul susținut al investițiilor impus de guvernul Ciolacu în ultimii doi ani, ceea ce este foarte bine, pentru că înseamnă locuri de muncă bine plătite, contracte pentru firme, venituri sporite la buget.
Nu aduce poveri fiscale pentru cetățeni și pentru firme anul viitor. Pragul pentru microîntreprinderi va fi ajustat gradual, suportabil, începând efectiv din 2027.
Asigură sustenabilitate și predictibilitate. Planul prevede că din 2029 cheltuielile curente ale statului vor fi asigurate din veniturile produse de economia națională; deficitul va fi generat DOAR de cheltuielile cu investițiile”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News