Peste 22.000 de planuri de afaceri şi mai mult de 27.000 de utilizatori au fost deja înscrişi până în prezent în aplicaţia privind programul Start-Up Nation, însă linia rămâne deschisă până în 12 februarie, a declarat, marţi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu-Ştefan Oprea, cu ocazia Galei anuale a Corpului Diplomatic.
'Linia este deschisă până la data de 12 februarie. Astăzi sunt înscrişi în aplicaţie cu planuri de afaceri peste 22.000 de viitori antreprenori. Sunt peste 27.000 de utilizatori înscrişi ceea ce îmi dă încredere că vor fi în data de 12 februarie peste 30.000, ceea ce înseamnă că antreprenorii au încredere în acest program. Anul trecut au fost înregistraţi peste 19.000 din care a fost selectaţi 10.000, au fost încheiate 8.444 de contracte şi 7.260 au reuşit sa devină antreprenori. Astăzi funcţionează şi produc profit pentru ei şi pentru economia românească', a spus Oprea. El a subliniat că sunt asigurate toate creditele de angajament şi bugetare necesare desfăşurării programului Start-Up Nation în această ediţie. 'Avem toate creditele de angajament necesare în buget, lucrul aceste este confirmat şi de către ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Toate cele 2 miliarde (lei n.r.) credite de angajament necesare pentru buna desfăşurare a ediţiei Start-Up Nation 2018 sunt în buget. Avem, de asemenea, şi creditele bugetare necesare pentru a putea asigura avansul. Anul acesta, ca un element de noutate, avem posibilitatea de a acorda un avans de 30%', a menţionat şeful MMACA.
Ministrul a adăugat că, din experienţa anului trecut, s-a reuşit ca noua formă a ediţiei Start-Up Nation să fie în concordanţă cu 'dorinţele şi cu nevoile celor care doresc să devină antreprenori' . 'Din experienţa anului trecut, în care am învăţat foarte mult, am reuşit să aducem noua formă a ediţiei Start-Up Nation 2018 în concordanţă cu dorinţele şi cu nevoile celor care doresc să devină antreprenori. Şi vorbesc despre simplificare reală, simplificarea planului de afaceri, simplificarea procedurilor de achiziţie, simplificarea prin suma forfetară a decontului. Tot ceea ce înseamnă salarii şi chirii, ele pot fi decontate într-o suma forfetară, pentru că am pornit de la un simplu raţionament, că antreprenorul trebuie să se dedice activităţii lui, să se concentreze asupra profitului, nu să plimbe hârtii între instituţiile statului şi atunci necesarul de finanţare real este în a doua parte a anului, spre sfârşitul anului, după ce utilajele, echipamentele sosesc, pentru că apoi va urma perioada de contractare. Cred că responsabilitatea ministerială ne spune, de asemenea, că oricare dintre proiectele şi programele pe care le desfăşurăm trebuie să aibă şi un grafic de timp, să aibă şi un grafic de resurse în acelaşi timp să aibă şi un grafic financiar. Lucrurile acestea există în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, aşa conducem aceste programe şi ştim exact cât şi când avem nevoie de finanţare', a explicat Radu-Ştefan Oprea. Potrivit ministrului de resort, programul Start-Up Nation finanţează 10.000 de proiecte, conform programului de guvernare, iar alocaţia financiară nerambursabilă este de 200.000 de lei/ beneficiar.
VEZI ȘI:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News