Radu Țincu, despre INVERMECTINĂ: Un medicament care NU e aprobat nicăieri, PANACEU, tratamentele aprobate, puse la ÎNDOIALĂ

Foto: DC MEDICAL
Foto: DC MEDICAL

Radu Țincu a vorbit despre invermectină.

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, a explicat că niciun medicament pe bază de ivermectină nu este aprobat pentru a fi administrat oamenilor. Medicul a atras atenția asupra faptului că unii oameni tind să fie interesați de folosirea acestui medicament de uz veterinar, dar pun la îndoială eficiența vaccinurilor anti-COVID-19, care au aprobările instituțiilor internaționale.

"În primul rând, este un tratament folosit în aria veterinară și nu este aprobat nicăieri în lume pentru a fi folosit pentru pacienți umani. În al doilea rând, este foarte interesantă această abordare socială în care punem la îndoială vaccinul Pfizer, vaccinul Moderna, care au primit aprobare de la Agenția Europeană a Medicamentului și de la FDA (n.r. Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente), dar luăm un medicament care nu este aprobat pentru a fi folosit la oameni", a declarat Radu Țincu, în direct la B1 TV.

"E de neînțeles că un medicament care nu e aprobat nicăieri pentru uz uman devine un panaceu pentru COVID-19, iar tratamentele aprobate de autoritățile științifice sunt puse la îndoială"

"Studiile, ca să fie serioase, trebuie să fie realizate după anumite principii științifice. Toată această poveste a pornit de la un studiu publicat în Bangladesh, cercetătorii de acolo au concluzionat că acest medicament ar avea un efect pozitiv. Ulterior, odată ce a fost luat la puricat de către specialiștii în domeniul publicațiilor științifice medicale, s-a ajuns la concluzia că erau foarte multe aspecte care nu erau concordante în acest studiu. Atunci s-a realizat acest studiu de reproductibilitate, adică cercetătorii din Europa și SUA au vrut să vadă dacă într-adevăr administrând acest medicament putem să obținem efectele pe care le-au explicat cei din Bangladesh. Evident că nu s-a putut realiza această reproductibilitate, acest studiu a arătat că nu se reduce încărcătura virală și nici nu se negativează mai repede probele RT-PCR și atunci, sigur că cercetătorii au concluzionat că, în acest moment, datele nu atestă că acest antiparazitar veterinar ar putea fi eficient pentru tratamentul pacienților cu COVID-19.

Mai sunt în derulare, la nivel internațional, 42 de studii care au inclus acest medicament pentru evaluare. Ceea ce mi se pare foarte grav este că deja s-au golit farmaciile veterinare, s-au făcut chiar liste de așteptare pentru a primi acest medicament. Din nou, mi se pare un comportament de neînțeles că un medicament despre care nu știm mai nimic devine un panaceu pentru COVID-19, iar tratamentele care sunt aprobate de autorități științifice internaționale sunt puse la îndoială de diferite persoane în spațiul public", a mai declarat Radu Țincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel