Radu Tudor arată cel mai mare pericol al conflictului din Orientul Mijlociu. "Aceste patru țări pot destabiliza lumea"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul militar Radu Tudor a vorbit despre escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Analistul militar Radu Tudor susține că cel mai mare pericol în escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu îl reprezintă coalizarea Axei Răului (n.r. Iran - Rusia - China).

"Din punctul meu de vedere cel mai mare pericol îl reprezintă să spunem întărirea și coalizarea acestei axe a răului. Dacă se va întâmpla cu Iranul ceea ce se întâmplă cu Rusia în Ucraina, respectiv un ajutor multinațional amplu: Iran, Rusia, Coreea de Nord și mai ales China, situația va fi mult mai complicată. Israelul este o mare putere militară, din punct de vedere tehnologic una dintre cele mai performante țări, inclusiv în tehnologia militară, dar asta nu va putea fi de ajuns.

Radu Tudor: Aceste patru țări pot destabiliza lumea

Chiar dacă toate țările islamice sunite, care predomină Orientul Mijlociu, nu vor să ajute Iranul. Stau departe de modul în care Iranul amplifică terorismul în mai multe state din zona Orientului Mijlociu, chiar și așa Iranul nu găsește solidaritate printre țările islamice din Golf, dar găsește solidaritate în China, solidaritate în Rusia și în Coreea de Nord.

Aceste patru țări pot destabiliza lumea, așa cum am văzut că au făcut-o în Ucraina. Și dacă o fac la fel și în Orientul Mijlociu, întrebarea mea este: Noi, occidentalii, vom putea face față cu două războaie deschise pe fronturi diferite de aceeași axă a răului. Din punctul meu de vedere va fi o provocare imensă", a declarat Radu Tudor la Antena 3 CNN.

”Axa Răului” este, din păcate, în toată lumea, spune Adrian Zuckerman

Reamitnim că Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România, a vorbit anterior despre Axa Răului la DC NEWS.

"Din păcate, această Axa a Răului (n.r. Iran - Rusia - China) este destul de bine ştiută. Aceste trei ţări colaborează să producă instabilitate şi rău în toată lumea. Nu este numai în Israel. Este în Africa, în America Centrală, în America de Sud şi în Orientul Mijlociu. În absolut toată lumea! Sunt în spatele tuturor problemelor de destabilizare a lumii. Bineînţeles, sunt şi în Europa. Vedem ce se întâmplă în Ungaria, în Slovacia, în Austria - propaganda şi dezinformarea care se bagă în ţările europene, inclusiv în România. 

Cele trei țări (n.r. Iran, Rusia, China) sunt responsabile pentru toate lucrurile astea. Din păcate, sunt ajutate de țări precum Coreea de Nord, ţările BRICS, Brazilia, Africa de Sud şi altele care vor să facă un ban. Este ceva groaznic! Povestea trebuie spusă. Să ne uităm unde eram acum trei ani, unde eram la sfârşitul anului 2020, la începutul anului 2021. America, atunci, avea cea mai puternică economie globală, cea mai mare din istoria Americii, era cel mai mare producător de energie - nu numai energie verde, dar era cel mai mare producător de gaz, petrol şi inflaţia era minimă. Economia era foarte puternică. Cum a venit Administraţia Biden la putere, a tăiat producţia de gaz şi petrol american - economia americană a luat-o în jos, inflaţia a luat-o în sus, economiile globale au început să se strice. Sunt țări în lume care au rata de inflație de 100%. La începutul anului 2021, acolo trebuie să ne uităm", a spus Adrian Zuckerman. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel