Jurnalistul Radu Tudor a scris, pe blogul personal, că Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internațional principalii indicatori pentru 2014. Discuțiile continuă cu privire la impactul măsurilor fiscale necesare pentru acoperirea golului de venituri rezultat din ultimele solicitări ale partidelor din USL cu impact pe cheltuieli.
[caption id="attachment_382671" align="alignleft" width="310"] foto: antena3.ro[/caption]Principalele decizii, subliniate de jurnalist, citând surse, sunt:
- "bugetul pe anul viitor a fost construit pe un PIB de 657 – 659 miliarde lei, cu o creştere economică de 2,1% (scenariu de bază), şi un deflator puţin peste 2%". Dacă mărirea deficitului acceptată de FMI s-ar ridica la 2,2,- 2,3% din PIB, atunci creșterea economică s-ar ridica la 2,2% din PIB. Rata inflației luată în calcul este 2%.
- "USL a decis majorarea salariului minim pe economie, în două tranşe, indexarea pensiilor, potrivit legii, şi există controverse privind reducerea CAS, cerută de PNL. Pe de altă parte, PSD insistă pe majorarea fondurilor pentru investiţiile derulate de primării şi demararea proiectului autostrăzii Comarnic- Braşov, au menţionat sursele".
- "FMI a discutat cu autorităţile române mai multe măsuri de compensare a deficitului de venituri calculat pentru 2014, de peste 5 miliarde lei, rezultat din cheltuielile pe care statul intenţionează să le realizeze şi proiecţia pe acest an. Printre acestea s-au numărat majorarea accizelor, care acum sunt calculate după un curs ce nu avantajează încasările la buget, şi impozitarea construcţiilor speciale".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News