Radu Tudor cere demisia şefului CFR Călători: Când nu ştii ce să faci, îţi dai demisia şi pleci acasă

Facebook Radu Tudor
Facebook Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor îl face praf pe şeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, şi îi cere acestuia demisia de la conducerea companiei, după ce nu a intervenit în cazul trenului blocat timp de 9 ore între Mangalia şi Bucureşti noaptea trecută. 

"Ziua Imnului Naţional, din păcate, este umbrită de un dezastru în zona infrastructurii rutiere şi feroviare. Se întâmplă în fiecare zi aproape câte o nenorocire, se întâmplă să avem incidente atât de grave încât nu pot evita întrebarea: mai este România o ţară funcţională în ceea ce priveşte transporturile? 

Azi noapte s-a întâmplat ceva extrem de grav în ţara noastră. Un tren care a plecat de la Mangalia şi trebuia să ajungă la Timişoara s-a blocat de două ori pe parcurs, odată 9 ore undeva în Câmpia Bărăganului şi a doua oară timp de şase ore într-o pădure din Mehedinţi. Un tren care a făcut 10 ore de la Mangalia la Bucureşti, deşi trebuia să facă 2 ore şi jumătate, şi care după ce a plecat din Bucureşti a mai făcut probabil încă 12 ore cu al doilea incident petrecându-se într-o pădure. Cei care au trecut prin astfel de momente pur şi simplu au rămas cu sechele. Pentru că în trenul de la Mangalia către Timişoara erau foarte mulţi copii. Copii care nu au primit niciun fel de informaţie, apă, hrană, absolut nimic. Au sunat ca disperaţii până li s-au descărcat telefoanele mobile. Părinţii erau în alertă maximă, disperaţi, cum pot să ajungă la ei. Ce faci, o iei de nebun pe calea ferată până dai de tren? Au vorbit părinţii cu copiii până s-au descărcat telefoanele. O parte dintre părinţi s-au suit în maşini şi s-au dus în câmp să îşi salveze copiii. Timp în care CFR-ul nu a găsit o soluţie pentru a-i extrage pe acei copii din tren. Şi nu doar copii, ci şi oameni maturi. Nu au găsit o locomotivă timp de 9 ore, un autobuz, nu au apelat la 112 să fi venit cu forţe de intervenţie DSU. Pur şi simplu azi noapte CFR a avut un comportament criminal şi aceste chestiuni nu mai pot continua. Nu avem cum să mai suportăm aceeaşi catastrofă zi de zi după 30 de ani, aceiaşi conducători care nu au habar ce să facă, având miliarde de lei pe mână. Putea să se producă o tragedie azi noapte. S-a evitat prin aceeaşi metodă, din om în om. Să chemăm noi, cei care am plătit bilet, pe unii să ne scoată din trenul abandonat. Cum poţi lăsa un tren abandonat nouă ore în câmp? Părinţii au fost pur şi simplu distruşi din punct de vedere emoţional. Am discutat cu unii dintre ei. Ne-au spus că copiii erau epuizaţi fizic şi psihic dimineaţa. 

Am încercat să semnalăm şi conducerii MT şi conducerii CFR că nu au făcut ce trebuie. A plecat trenul din Bucureşti cu o întârziere uriaşă şi după câteva ore acelaşi tren a zăcut într-o pădure pentru că s-a defectat locomotiva. Au trimis după o nouă locomotivă, care s-a defectat şi ea. Trenul a rămas acolo! Erau copii în tren care plecaseră din Mangalia cu o seară înainte. Bineînţeles, nimeni nu le-a spus nimic. Cei de la CFR nu au darul vorbirii, nu au descoperit acest simţ uman, nu le-au spus nimic", a declarat Radu Tudor. 

VEZI UPDATE: Replica PSD după ce Cîțu a cerut demiterea directorului CFR Călători / Ovidiu Vizante, explicații privind afirmația de dimineață

"O prăbuşire fără precedent a încrederii"

"Astăzi, a doua etapă a acestei catastrofe româneşti i-a avut tot pe părinţi şi copii în centrul atenţiei. După ce au văzut la TV prin ce au trecut copiii prin Bărăgan, oamenii disperaţi au năvălit în pădurile din Mehedinţi să îşi salveze copiii. E de neconceput într-o ţară civilizată ca un tren să se strice de două ori, să stea 15 ore pe loc, să se schimbe 5 locomotive. E o ţară în pragul dezastrului. Ne batem cu pumnul în piept, vrem să fim mândri, spunem zilnic că avem tot felul de realizări, dar într-un moment ca ăsta se vede exact ceea ce suntem: incapabili să ducem un tren din punctul A în punctul B. Este o prăbuşire fără precedent a încrederii, a decenţei, a profesionalismului", a punctat Radu Tudor. 

Se cere demisia lui Ovidiu Vizante

Ulterior, acesta a revenit şi a lansat critici dure la adresa politicienilor şi a celor care conduc companiile de stat. 

"Conducerea acestei companii nu a conştientizat că cei care se deplasau cu trenurile trebuiau să fie preluaţi. Sunt mecanisme stabilite de stat care funcţionează şi care puteau fi puse în aplicare. Nimeni din conducerea CFR nu a ştiut ce trebuie să facă. Mai mult decât atât, colega mea, Gina Vacariu, a primit răspunsuri şocante de la şeful CFR, care îi spunea să găsim noi soluţii la ce s-a întâmplat. 9 ore de blocaj azi noapte cu zeci de copii în tren. Nu s-a gândit nimeni. Iar şeful CFR Călători a spus că de unde vrem noi să ia el autobuze în miezul nopţii. Când eşti incapabil, îţi dai demisia, te duci acasă şi te culci. Şi când te trezeşti, vezi tu ce mai poţi face în viaţă. Dar dacă eşti atât de lipsit de pricepere, de umanitate, de neinspirat să întrebi de unde iei tu, şef de companie de stat, nişte autobuze la miezul nopţii... 

Trebuia să te ducă capul să suni la DSU, la 112, să îţi trezeşti şefii din pat şi să le spui că ai nevoie rapid de cinci autobuze, ca să scoţi nişte copii dintr-un tren din Bărăgan. E aşa complicat? Oamenii ăştia nu ştiu ce au de făcut, pentru că nu au legătură cu companiile pe care le conduc. Sunt paraşutaţi politic, administrează catastrofal banii companiilor, şi când apare o criză iese la suprafaţă toată incompetenţa lor!", a concluzionat jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel