Radu Tudor a vorbit despre referendumul pentru familie, considerând că eşecul acestuia s-ar putea datora senzaţiei de respingere provocate de implicarea bisericii în politică.
"Pe mine m-a deranjat această combinaţie dintre politică şi Biserică. Consider că Biserica are rolul ei bine definit şi mă refer şi la cea Ortodoxă, cea Catolică, Greco-Catolică, cultele neoprotestante. Mă refer la toate.
În general, când omul simte o întrepătrundere între religie, care are locul ei bine definit în cei şapte ani de acasă, şi politică atunci intervine senzaţia de respingere", a spus Radu Tudor, în timpul emisiunii Punctul de Întâlnire, pe care o prezintă, la Antena 3.
La referendumul pentru redefinirea familiei au votat 21,10% dintre alegători, potrivit datelor anunţate,astăzi, la ora 17,00, de Biroul Electoral Central (BEC) în urma centralizării proceselor verbale din toate secţiile de votare. S-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste.
Voturi valabil exprimate la răspunsul 'DA' au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul 'NU' - 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule - 76.111, respectiv 1,97%.
Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News