Jurnalistul Radu Tudor a oferit o informaţie de ultimă oră la Antena 3, privind situaţia de la Kabul.
"O informaţie de ultim moment, în urmă cu 10 minute a mai avut loc o explozie la Kabul, în apropiere de Green Village, unde diplomatul român şi-a pierdut viaţa. Este cu atât mai important cu cât aceste evenimente au loc în apropierea datei de 11 septembrie. Asta demonstrează o planificare incredibilă a unui set de atacuri teroriste. Teroriştii vor să marcheze data de 11 septembrie prin aceste atacuri, care poartă amprenta celor care au organizat atentatele din 2001. Avem o recrudescenţă a terorismului şi o dorinţă a extremiştilor de a împiedica tentativele de pace", a explicat Radu Tudor.
Potrivit Reuters, explozia a fost provocată de un atacator sinucigaş care s-a aruncat în aer. Deflagraţia a avut loc la ora locală 10:10 (05:30 GMT) în cartierul Shash Darak din estul Kabulului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, care a adăugat că ţinta atacului nu este clară. Ambulanţe şi echipe de salvare se îndreaptă către locul exploziei, a informat Rahimi. Deocamdată nu există informaţii cu privire la eventuale victime. Imagini de la locul exploziei, postate pe social media, arătau un fuior de fum alb ridicându-se către cer. Atacul - care momentan nu a fost revendicat - se produce în plin proces de negocieri între SUA şi talibani, aminteşte EFE.
Anterior acestei informaţii, jurnalistul Radu Tudor publicase pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii de la locul atentatului din Afghanistan.
"Am selectat nişte fotografii care puteau fi publicate. Sunt imagini care pot afecta emoţional pe oamenii care nu sunt obişnuiţi cu astfel imagini. Se vede efectul atentatului terorist de la Kabul, devastările produse în urma exploziei iniţiale, dar şi trupurile celor cinci terorişi ucişi acolo. Au avut zeci de grenade la ei şi zeci de încărcătoare la pistoalele mitralieră, ucigând astfel 16 persoane. Aceste imagini nu au menirea să şocheze, ci să arate o realitate extrem de dură a evenimentlor care se produc şi pe care le tratăm comod din fotoliu, fără să realizăm riscurile imense la care se supun diplomaţii care lucrează în zone de conflict", a mai explicat Radu Tudor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu