Ar fi de prisos să vorbim despre profesionalismul și modestia care îl caracterizează pe Radu Tudor. Vedem acest lucru în fiecare zi la Antena 3 și în emisiunile pe care le-a realizat de-a lungul timpului. Crede în Dumnezeu și în cei șapte ani de acasă și luptă pentru a păstra normalitatea în viața sa.
Radu Tudor, jurnalistul care caută dreptatea în tot ceea ce face și ajută oamenii când au nevoie, își sărbătorește luni, 24 iulie, ziua de naștere.
Într-unul dintre puținele interviuri pe care le-a acordat vreodată, realizatorul TV a vorbit despre începuturile sale în presă.
La Revoluție era student la Mecanică, în Timișoara. Fiind un devorator de presă, a abandonat această știință pentru marea lui pasiune care avea să-i devină profesie. A absolvit Școala Superioară de Jurnalistică, iar astăzi este cel mai bun ziarist pe chestiuni militare din România.
"Am abandonat Mecanica, la Timișoara, pentru că eram absolut îndrăgostit de presă. Aveam 20 de lei în buzunar și cumpăram presă de 12. Atunci era explozia ziarelor. Primul lucru pe care îl făceam dimineața era să mă duc în Piața Operei și luam absolut toate săptămânalele, cotidianele, tot, tot! Devoram presa. Mi-am inoculat atunci virusul presei și rămâne meseria mea. Din dragoste și convingere", spunea Radu Tudor în interviul pentru DC News.
"Debutul în presa mare a avut loc în iunie 1992 la Evenimentul Zilei, dar de un an făceam muncă de corespondent pentru trustul Contrast de la Constanța. Prima mea colaborare a fost cu Telegraf și Contrast în septembrie 1991. Eram student la Școala Superioară de Jurnalistică și cunoscându-i pe oamenii de acolo, liderul echipei era Radu Mazăre, am întrebat dacă vor să colaborăm. Mi-au răspuns afirmativ. Exact în timp ce vorbim se împlinesc 25 de ani de când lucrez în presă. (...) Debutul în presa mare l-am făcut în 1992 la Evenimentul Zilei. A fost un moment cu totul și cu totul special. Aici, la Casa Scânteii, la etajul doi, am pregătit ziarul în gol timp de o lună. A fost o experiență absolut inedită pentru mine. Echipa din jurul lui Ion Cristoiu, cu o experiență foarte solidă, știa să facă presă. Pentru mine era ceva absolut incredibil. Veneam la serviciu în fiecare zi, scriam, culegeam știri, le puneam în pagină, se tipărea ziarul, dar nu apărea pe piață. Lucrul acesta s-a întâmplat timp de 30 de zile până în 22 iulie 1992 când a apărut primul exemplar", mai povestea jurnalistul.
DC News vă prezintă interviul pe care Radu Tudor ni l-a acordat. La mulți ani!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News