Radu Tudor: Ucrainenii au atacat la Sevastopol cu rachete Storm Shadow, lansate din regiunea Bugeac

Radu Tudor: Ucrainenii au atacat la Sevastopol cu rachete Storm Shadow, lansate din regiunea Bugeac / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Radu Tudor: Ucrainenii au atacat la Sevastopol cu rachete Storm Shadow, lansate din regiunea Bugeac / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Analistul militar Radu Tudor spune că forțele ucrainene au atacat la Sevastopol cu rachete Storm Shadow, lansate din regiunea Bugeac.

Analistul militar Radu Tudor a declarat în direct la Antena 3 CNN că ucrainenii au atacat la Sevastopol cu rachete Storm Shadow, lansate din regiunea Bugeac, citând informații vehiculate de bloggerii militari ruși. Potrivit acestuia, Cartierul General al Flotei ruse la Marea Neagră nu mai este operațional.

VEZI ȘI: Ultimele informații despre război. Ucraina revendică o "lovitură reuşită". Rusia, afectată de un atac cibernetic fără precedent

Radu Tudor: Pentru prima oară de la începutul războiului, Cartierul General al Flotei ruse a fost lovit de rachete

"Astăzi a avut loc un nou eveniment militar major în războiul declanșat de Rusia pe teritoriul Ucrainei. Ceea ce vedeți aici este Cartierul General al Flotei ruse la Marea Neagră, situat în Sevastopol. 

Pentru prima oară de la începutul războiului, Cartierul General al Flotei ruse la Marea Neagră a fost lovit de rachete ale apărătorilor ucrainieni. Sunt pagube foarte mari. Această lovitură a fost recunoscută chiar de Federația Rusă. Un incendiu masiv a avut loc. Rușii spun că un singur ofițer a murit în urma acestei lovituri excepționale.

Cert este că acest Cartier General, care coordonează navele Flotei ruse la Marea Neagră, joacă un rol extrem de important în bombardarea teritoriului Ucrainei, atât în ceea ce privește, să spunem, zona continentală, cât și zona aceasta foarte aproape de noi, pe care am 'simțit-o' din perspectiva lansării dronelor din Crimeea. Se lansează drone pe brațul Dunării, pe Chilia, în Izmail și la Reni, și au căzut și pe teritoriul României. (...) Orașul Tuzla este indicat ca loc de origine al lansării acestor rachete asupra Cartierului General care, în momentul de față, este inoperabil.

"Din punct de vedere militar, o lovitură extrem de relevantă"

Așadar, lovitura a avut efect. Rușii sunt în degringoladă, pentru că aici, pe această clădire, sunt foarte multe echipamente de comunicații. (...) Așadar, este, cum vă spuneam, din punct de vedere militar, o lovitură extrem de relevantă. Harta de ultimă oră oferită de serviciile militare britanice de informații arată că, dacă din zonele Odesa și Bugeac, din zona Herson - Nova Kahovka, ucrainienii reușesc deja să lovească Peninsula Crimeea, asta înseamnă o evoluție majoră, o depresurizare a liniei frontului.

În zona Zaporojie - Vugledar și în zona Bahmut există puncte importante de avans al trupelor ucrainiene, dar din punct de vedere teritorial nu sunt suprafețe mari. Lovind peninsula Crimeea, se mută centrul de greutate și avem deja zone esențiale care sunt anihilate astăzi de Ucraina", a spus Radu Tudor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel