Radu Vasile vrea să facă din PNŢCD partidul Albă ca Zăpada

Fostul premier Radu Vasile a revenit în PNŢCD, a anunțat Biroul de presă al partidului.  Radu Vasile a participat,  sâmbătă, la lucrările Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD, care a hotărât convocarea Congresului Extraordinar  în 9 iulie. Preşedintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a declarat că nu va mai candidași l-a propus pe  Radu Vasile ca susccesor. De asemenea, s-au stins și conflictele între cele două tabere din partid, Marian Petre Miluţ, fost preşedinte al PNŢCD, declarându-și sprijinul pentru candidatura lui Radu Vasile.

Stingerea litigiilor din PNȚ nu poate fi disociată de ieșirea din joc a lui Ioan Avram Mureșan, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupție. A dispărut astfel pilonul uneia dintre tabere și s-a transmis un semnal celorlalți lideri. Revigorarea partidului sub conducerea lui Radu Vasile  arată o apropiere a fostului partid istoric de Traian Băsescu. Prin criza de guvern pe care a creat-o în 1998, Băsescu a dus la debarcarea lui Ciorbea și instalarea lui Radu Vasile la Palatul Victoria. Ulterior, premierul i-a dat funcția cea mai importantă, respectiv de administrator al banilor de la Banca Mondială. Din relatările miniștrilor, Radu Vasile nu lua nicio hotărâre fără acordul ministrului său, Traian Băsescu, iar acesta, i-a asigurat un loc în parlament, după eșecul PNȚCD. Se pare că și lovitura de palat dată de miniștri PNȚCD, care și-au depus demisia la Cotroceni, dându-i pretextul lui Emil Constantinescu de a-l demite pe Vasile, a fost provocată de această subordonare a premierului față de minsitrul Transporturilor.

O fuziune sau alinață a PNȚ cu PDL nu este dorită de niciun partid, dar apropierea între cele două formațiuni vizează fragmentarea electoratului PNL, adică vrea să ducă USL sub 51 la sută. PNŢCD, ca și PDL vor să candideze ca formațiuni distincte la alegerile parlamentare din 2012. Prin afirmația că  PNŢCD rămâne singurul partid care reprezintă în mod autentic principiile şi valorile de centru-dreapta în România, făcută de CNC al PNȚ, se atacă, așa cum spuneam nișa electorală a PNL.

Radu Vasile a revenit recent în țară, după mai multe cure de citostatice în Israel, unde se tratează de cancer de colon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel