Raed Arafat, despre ancheta în cazul exploziei de la Crevedia: Dacă sunt vinovat...

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre audierile care au loc în cazul Crevedia.

Raed Araft, șeful DSU, a fost întrebat dacă a fost citat pentru a fi audiat de către procurori în cazul exploziei Crevedia, în contextu în care un dosar penal a fost deschis de către Parchetul Militar, după ce mai mulți pompieri au fost răniți în timpul intervenției de la stația GPL

VEZI ȘI: Trei pacienți răniți în explozia de la Crevedia, transferați în străinătate, sunt încă intubați

"Ca să clarific situația asta, dacă sunt vinovat nu va stabili nici presa, nici eu, nici măcar procurori. asta se stabilește de către instanță. În final, la orice accident de muncă, la orice situație unde avem accidentați, procurorii deschid dosar și discută cu toată lumea. Este normal, așa că nu se pune problema că voi fi chemat sau nu. Eu sunt convins că vom fi chemați cu toții să discutăm cu procurorii și este o situație de normalitate nu văd absolut nicio problemă cu ea", a declarat Raed Arafat în cadrul unei conferințe de presă.

Reamintim că trei explozii devastatoare au avut loc, în data 26 august, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, zeci de persoane fiind rănite. Bilanțul morților acestei tragedii a ajuns la 5, iar în total 58 de persoane au ajuns inițial la spital, între timp unii pacienți fiind externați.

VEZI ȘI: Ziua Pompierilor din România. Klaus Iohannis aduce aminte de tragedia de la Crevedia

Pompierii, audiați la Parchetul Militar

Reacția lui Raed Arafat vine în contextul în care autoritățile au deschis o anchetă ca să stabilească dacă intervenția de la stația GPL a fost în conformitate cu regulile și regulamentele interne ale ISU.

Procurorii analizează modul de intervenție în condițiile în care peste 50 de lucrători ISU au suferit diferite răni în acea noapte. Există mai multe anchete, la diferite parchete, în cazul de la Crevedia. Astfel, ieri, trei angajați ai ISU, șoferi ai unor autospeciale care au intervenit la explozia din comuna dâmbovițeană, au fost audiați la Parchetul Militar.

VEZI ȘI: Cine plătește după explozia de la Crevedia. Sunt exceptate stațiile GPL de la asigurare? Dar cu asigurarea cisternelor, ce se întâmplă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel