Raed Arafat spune că se dorește privatizarea sistemului public de urgență, iar demiterea lui ar da cale liberă spre această măsură. Arafat a asemănat privatizarea sistemului de urgență cu vânzare unei părți din Ministerul Apărării.
"Eu cred că se dorește să-l dea pe doctorul Arafat la o parte, deși e dreptul lor să o facă, dar ei consideră că nu va mai fi nici o persoană care să se opună și vor avea posibilitatea să ducă sistemul de urgență către unul liberalizat. Adică în 2-3 ani sistemul comercial va acapara sistemul de urgență pentru că va putea avea acces la fondurile publice. Urgența este un sistem ce ține de siguranța națională. Sistemul trebuie să fie unul integrat național, ce să aibă ca unică prioritate cetățeanul, indiferent dacă e bogat sau sărac, nu ne interesează. Eu compar privatizarea în sectorul de urgență cu privatizarea unei părți din Ministerul Apărării. Am zis-o într-o zi la Parlament, când au fost foarte multe presiuni, am fost chemat la Comisie. De ce nu scoateți la licitație și sistemul de apărare al României și Ordinea Publică?", a spus Raed Arafat la "Sinteza Zilei".
Totodată, Arafat a explicat și de ce liberalizarea sistemului de urgență ar fi o măsură nepotrivită. El a explicat că firmele private nu vor fi interesate să participe la licitații pentru asigurarea serviciilor în zonele rurale, acolo unde distanțele sunt mult mai mari și urgențele mult mai rare. Astfel, această zonă ar rămâne în sarcina statului român, cu costuri foarte ridicate, privații preferând doar urgențele în zonele urbane, de unde vor fi încasate sume de bani foarte mari. Totodată, Raed Arafat a vorbit și despre situația hilară în care 30 de firme de ambulanță ar avea câte trei mașini de intervenție într-un municipiu precum Bucureștiul și s-a întrebat cum ar putea să fie coordonate aceste servicii în cazul unei situații grave.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci