Raed Arafat, răspuns ironic pentru primarul din Galaţi, Ionuţ Pucheanu. "Cei deranjaţi de Ro-Alert să nu pună telefonul lângă pat, să îl pună afară"

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Raed Arafat, şeful DSU, i-a răspuns ironic primarului din Galaţi, Ionuţ Pucheanu, cu privire la mesajele Ro-Alert, după ce edilul a spus că alertele nu sunt deloc binevenite. 

"Dacă ne-ar ajuta domnul primar să explice cetățenilor că nu au de ce să se agite și să se panicheze și că aceste lucruri sunt totuși pentru ei. Știi ca există un risc și dacă e 0,00001%, e totuși un risc, și populația trebuie să știe de el și să ia măsuri dacă dorește. Să intre la adăpost, să nu stea lângă geamuri. (...) E suficient să se întâmple o dată ceva și o să întrebe lumea de ce nu ați alertat.

Când știe armata, MApN, că e un risc și ne anunță, și ne înștiințează pe noi care reprezentăm protecția civilă, noi nu putem să stăm să zicem că nu va fi nimic, că nu deranjăm, mai bine stăm și într-o zi să se întâmple ceva chiar dacă e riscul minim și apoi să regretăm că n-am dat mesajul. Cei care sunt foarte deranjați poate au modalități să nu pună telefonul lângă pat, să-l pună afară, dacă chiar vor să riște și nu vor să nu audă mesajele”, a spus Arafat la Digi24

Citeşte şi RO-Alert, panică la graniță. Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului: Acesta este un avertisment de plin război! Setarea unui minim nivel de alertă este de bun augur

"Atunci, pornim de la premisa că a fost o alertă falsă, tocmai pentru că vorbim şi cel mai probabil vom vorbi şi în viitorul apropiat de multe alerte false. Eu cred că setarea unui minim nivel de avertizare sub care populaţia nu ar trebui să fie panicată este de bun augur. Înţeleg că sunt destui angajaţi la stat care trebuie să îşi justifice prezența la locul de muncă, dar nu aşa. Din punctul meu de vedere. Pot să înțeleg multe, dar cred că o formă de a-i anunţa pe cetăţeni să se îndrepte la miezul nopţii către adăposturi... Să mă ierte Dumnezeu, dar ăsta este un avertisment de plin război. Slavă Cerului că suntem în NATO şi că suntem sub cupola aceasta ferită", a spus Ionuț Pucheanu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel