Rafael Nadal, out de pe tabloul de simplu la JO 2024. Djokovic, fair-play: Nu mi-a fost ușor să-l înving

Rafael Nadal a pierdut, luni, în fața lui Novak Djokovic, pe tabloul de simplu de la Jocurile Olimpice Paris 2024. Nadal se menține îm ”cărți” la dublu, unde face pereche cu Carlos Alcaraz.

Ibericul Rafael Nadal (38 de ani, locul 161 ATP), fost lider mondial, cu 22 de titluri majore, din care 14 la Roland Garros, a pierdut în turul secund al turneului de tenis de la Jocurile Olimpice, în fața lui Novak Djokovic (locul 2 ATP), principalul favorit, scor 6-1, 6-4.

Aceasta a fost a 60-a întâlnire directă între cei doi sportivi, sârbul impunându-se de 31 de ori, cea mai recentă confruntare fiind în 2022, în sferturile de finală de la Roland Garros, unde Nadal a câștigat în patru seturi, 6-3, 4-6, 6-2, 7-6 (4). Primul meci direct dintre Nadal și Djokovic a avut loc în finala turneului de la Londra, în iunie 2008, ibericul imonându-se în două seturi, scor 7-6, 7-5. 

În turneul olimpic, luni, sârbul s-a impus lejer, la capătul unui meci de o oră și 44 de minute, în care a avut patru ași și a comis o singură dublă greșeală, spaniolul având un singur as și făcând două duble greșeli.

”Când acest turneu olimpic se va termina, voi lua deciziile necesare bazându-mă mai ales pe dorințele și pe sentimentele mele”, a declarat Nadal, scrie Agerpres.

Nadal, care a fost incert pentru proba de simplu de la JO 2024, confirmându-și participarea abia duminică dimineață, a evoluat pe terenul central de la Roland Garros cu un bandaj în jurul coapsei drepte. El s-a impus după aproape două ore și jumătate de joc în fața lui Fucsovics, numărul 83 ATP.

Nadal, toată atenția pe tabloul de dublu

Astfel, Nadal se va concentra pe proba de dublu, unde face pereche cu Carlos Alcaraz, locul 3 ATP, cap de serie 2 pe tabloul de simplu.

În proba de dublu, Rafael Nadal și Carlos Alcaraz se vor confrunta cu olandezii Tallon Griekspoor/Wesley Koolhof. În turul inaugural ibericii au trecut de argentinienii Maximo Gonzalez/Andres Molteni, favoriții 6, scor 7-6 (4), 6-4, în timp ce olandezii s-au impus în fața perechii maghiare Marton Fucsovics/Fabian Marozsan, scor 6-2, 6-3.

Rafael Nadal a fost de două ori campion olimpic în cariera sa, prima oară la simplu, în anul 2008 la Beijing, iar apoi la dublu, în 2016 la Rio de Janeiro, alături de compatriotul său Marc Lopez.

Cei doi i-au învins în finala olimpică de la Rio pe românii Florin Mergea și Horia Tecău (6-2, 3-6, 6-4). 

Citește și: Rezultatele de astăzi ale sportivilor români de la Jocurile Olimpice: Calificare fără emoții la canotaj

Djokovic: Nu mi-a fost ușor să-l înving

”Cred că vom aprecia foarte mult acest meci. Mă gândesc la rivalitatea noastră, mă gândesc la sport în sine.

Este regretabil faptul că Rafa nu a fost în forma sa cea mai bună, dar nu mi-a fost ușor să-l înving, am făcut tot ce am putut pentru a-l pune în dificultate”, a declarat, la final, Novak Djokovic.

Djokovic va juca în runda următoare împotriva învingătorului din partida care-i opune pe germanul Dominik Koepfer (70 ATP) și italianul Matteo Arnaldi (45 ATP).

Pentru jucătorul sârb titlul olimpic este singurul care îi lipsește din palmaresul impresionant, unde deține 24 de titluri majore, un record stabilit în 1973 de australianca Margaret Court.

Novak Djokovic s-ar putea întâlni în finală cu Carlos Alcaraz, unul dintre jucătorii cei mai în formă ai momentului, fiind campionul en-titre de la Roland Garros și Wilbledon.

Astfel, în turul secund, Alcaraz urmează să joace cu Tallon Griekspoor (Olanda, locul 2 ATP).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel