Rafael Nadal ”sare” peste Wimbledon. Următoarea sa oprire, JO 2024 de la Paris

FOTO: captura video @Eurosport
FOTO: captura video @Eurosport

Rafael Nadal se concentrează pe Jocurile Olimpice de la Paris, unde competiția de tenis se desfășoară în complexul de la Roland Garros.

Rafael Nadal susține că este ”dificil” să joace la Wimbledon, turneu programat în prima parte a lunii iulie, atât timp cât Jocurile Olimpice de la Paris sunt ”principalul său obiectiv”, informează AFP, scrie Agerpres. 

Afirmația fostului lider a fost făcută după eliminarea încă din turul inaugural de la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, turneu pe care ibericul l-a câștigat de 14 ori de-a lungul carierei, un record pentru această competiție.

”Pare dificil. Îmi pare dificil să fac tranziția pe iarbă pentru a juca la Wimbledon, pentru a reveni apoi pe zgură la Jocurile Olimpice două săptămâni mai târziu.

Nu pot să confirm nimic, dar cred că ar fi destul de greu după tot ce s-a întâmplat cu corpul meu în ultimii doi ani. Nu cred că este o idee bună”, a explicat Nadal.

Turneul olimpic de tenis se va juca pe zgura de la Roland Garros în perioada 27 iulie-4 august, în timp ce Wimbledonul se va disputa între 1 și 14 iulie.

”Trebuie să văd clar pentru a decide calendarul meu și pentru a încerca să fiu pregătit pentru Jocurile Olimpice. Nu pot să spun nimic astăzi, dar obiectivul meu principal este acum să joc Jocurile Olimpice”, a mai spus Nadal.

”Trebuie să mă pregătesc corespunzător pentru a încerca să ajung la forma fizică optimă. Am încredere că voi reuși să mă pregătesc bine, dar la Jocurile Olimpice mă voi afla în aceeași situație. Pot să pierd în fața oricărui jucător în primul tur”, a adăugat ibericul care are în palmares 22 de titluri de Grand Slam, precum și o medalie olimpică, la dublu, la ediția de la Rio De Janeiro din 2016.

Nadal: Trebuie să-mi dau șanse ceva mai mari

În conferința de presă de după meciul pierdut cu 3-6, 6-7 (5), 3-6, în fața germanului Alexander Zverev (4 ATP), unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului, Nadal (38 de ani) a fost întrebat ce îl determină își continue cariera, una de lungă durată, plină de reușite, dar și cu o serie de probleme medicale. 

”Sunt un tip simplu din toate punctele de vedere și pentru mine, așa cum am spus, întotdeauna sentimentul de a mă întoarce acasă cu satisfacția personală de a face tot ceea ce depinde de mine, de a face lucrurile să meargă bine, de a mă dărui cu totul, acesta este singurul mod în care îmi înțeleg viața.

De aceea, nu spun că mă retrag astăzi. În ceea ce privește, ceea ce mă conduce, ceea ce mă motivează, așa cum am spus, sunt un tip simplu, îmi place ceea ce fac, sunt pasionat de sport, sunt pasionat de competiție. Îmi place să mă antrenez, îmi place să joc tenis. 

Dacă eu continui să mă bucur de ceea ce fac și mă simt suficient de competitiv și de sănătos pentru a mă bucura, vreau să continui o vreme, nu știu cât timp, dar vreau să continui pentru că ei se distrează.

Și, trebuie să văd, trebuie să-mi dau șanse ceva mai mari pentru a vedea dacă nivelul meu crește și corpul meu rezistă și apoi, să luăm o decizie. Dar, dați-mi două luni până la Jocurile Olimpice și apoi să vedem dacă sunt în stare să continui sau dacă pot să continui: Bine, băieți, e mai mult decât suficient. Să vedem. Adică astăzi nu este momentul să analizăm toate aceste lucruri”, a mai declarat Nadal, cel care este considerat un model pentru milioane de oameni, sportivi sau nu.

Citește și: Motivul real pentru care Simona Halep nu a primit wild-card la Roland Garros. Mauresmo: Sunt alegeri foarte complicate de făcut. Știm că vom dezamăgi unele persoane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel