Rafila anunță că Ministerul Sănătății nu a ratat niciun obiectiv finanțat prin PNRR

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății a anunțat că nu a fost ratată nicio oportunitate de finanțare prin PNRR pentru proiectele Ministerului.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, afirmă că ministerul nu a ratat nicio oportunitate de a finanţa proiecte din PNRR, subliniind că nu se va tolera nicio risipă sau fraudă a fondurilor din acest program sau din alte programe internaţionale.

"Pacienţii români nu au culoare politică! Ministerul Sănătăţii nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanţat din PNRR. La începutul anului 2023, Comisia Europeană a solicitat României reducerea bugetului alocat prin PNRR. Ministerul Sănătăţii, la fel ca alte ministere beneficiare (Ministerul Mediului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Energiei şi Ministerul Transporturilor), a trebuit să reducă fondurile alocate programului conform solicitării, fără a pune în pericol vreun obiectiv de investiţii din sănătate!", a scris Rafila, duminică, pe Facebook.

Despre ce investiții este vorba

El spune că toate unităţile sanitare care au primit aviz de finanţare de la Ministerul Sănătăţii, indiferent de locaţia lor, vor fi construite, majoritatea cu bani din PNRR, iar câteva cu sprijin financiar de la Banca Europeană de Investiţii.

"A rămas integrală finanţarea din PNRR pentru proiectele destinate reducerii infecţiilor în spitale, pentru dotarea şi extinderea secţiilor de ATI nou-născuţi, pentru reabilitarea şi dotarea ambulatoriilor de specialitate, pentru construcţia centrelor comunitare integrate.

Toate spitalele aprobate pentru finanţare de Ministerul Sănătăţii, indiferent de judeţul sau oraşul în care sunt situate se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, şi câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii! Se pare că produce îngrijorare ceea ce spunem de mai mult timp, cu bună-credinţă şi curaj: Toleranţă ZERO pentru cei care vor să risipească şi să fraudeze fondurile din PNRR şi din alte programe internaţionale!", a conchis ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel