Rafila, AVERTISMENT despre Remdesivir. "NU-l cumpărați de pe internet! E doar un nume și un ambalaj. TOXIC, cu efecte grave"

Prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la OMS, a transmis un avertisment în ceea ce privește Remdesivirul, ca tratament pentru COVID-19. 

Alegeri prezidentiale 2024

Medicul Alexandru Rafila avertizează oamenii să nu încerce să cumpere de pe internet Remdesivir, noul medicament autorizat în Statele Unite ca terapie pentru COVID-19, deoarece produsul care ar fi de vânzare pe internet în mod sigur este contrafăcut. Acest medicament nu se găsește de cumpărat în farmacii, ci se administrează numai în spitale, injectabil, nu sub formă de pastile, și numai pacienților în stare critică.

„Eu sunt convins că deja se găsește pe internet. Dar nu se găsește de fapt medicamentul, se găsește un nume și un ambalaj cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă și nu se administrează preventiv!", a fost avertismentul transmis de Alexandru Rafila, în direct la Digi24. 

„Am avut probleme cu persoane care au luat cantități mari de hidroxiclorochină preventiv și în România, și în alte țări. S-a mai întâmplat și în România, cred. E un medicament toxic, sunt medicamente care de obicei se dau în infecții parazitare și ele sunt introduse în terapia bolii, nu în profilaxie", a continuat el.

Ce este și cum acționează Remdesivir


Alexandru Rafila este destul de rezervat în privința eficienței acestui medicament în tratarea COVID-19, arătând că informațiile sunt contradictorii, nu au fost făcute suficiente studii și  trebuie luat în calcul și factorul politic și economic care apare în recomandarea acestei terapii.

„Remdesivirul, medicamentul care a fost aprobat în regim de urgență de agenția americană FDA ca tratament etiologic pentru COVID-19, este un antiviral, care inhibă replicarea virală, adică multiplicarea virusului. Practic, blochează o enzimă a virusului ce permite replicarea acidului nucleic viral, ARN-polimerază se numește enzima respectivă, și acționează prin blocarea acelei enzime. Este un medicament dezvoltat cu ceva timp în urmă, a fost încercat fără succes în tratamentul infecției cu virusul Ebola. A mai fost utilizat și în alte infecții produse de alte tipuri de coronavirus și acum este testat pentru introducerea ca terapie în infecția cu noul coronavirus", a explicat Alexandru Rafila.

„N-aș spune că este un tratament minune"


N-aș spune că este un tratament minune, timpul o să demonstreze. Lumea așteaptă un medicament care să rezolve problema paciențilior cu forme grave și așteaptă un vaccin, acestea sunt cele două orizonturi de așteptare. E bine că avem un medicament, mai sunt și alte medicamente în trialuri clinice, probabil că nu va rămâne singurul medicament care acționează direct asupra virusului, dar e bine că există un astfel de tratament care a dat rezultate și care, din punctul meu de vedere, chiar dacă a fost autorizat de către FDA, va continua să fie testat", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel