Rafila: ”Care e durata de viață a noului coronavirus”. Detalii despre care NU s-a vorbit

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila a făcut precizări importante privind noul coronavirus, luni seară. 

Întrebat dacă durata de acțiune și intensitatea noului coronavirus se diminuează în timp, profesorul Alexandru Rafila a răspuns că „da, dar ar trebui virusul să îmbolnăvească trei sferturi din populația lumii.”

„Dacă o să îmbolnăvească într-un timp scurt trei sferturi din populația lumii, lucrul acesta va genera, în mod evident, o depășire a sistemelor de sănătate și foarte mulți morți”, a completat Rafila. 

Rafila: E posibil să-și piardă din intensitate

Alexandru Rafila a mai dezvăluit că este posibil ca noul coronavirus să-și piardă din intensitate.

„Tipul acesta de virus are niște rude pe care le cunoașteți. Există patru coronavirusuri care produc răceli banale. Poate că, în timp, și noul coronavirus va ajunge un virus banal, care produce viroze, fără mortalitate mare sau care nu produce complicații. Dar în momentul de față, când marea majoritate a populației nu are imunitate în fața acestui virus, el produce infecții grave. Și cu cât va fi mai răspândit, cu atât probabil că patogenitatea lui se va diminua”, a mai spus Alexandru Rafila la România TV. 

De asemenea, profesorul Rafila a precizat că „nu există imunitate naturală, există indivizi care fac forme ușoare, iar alții fac forme intense. Acest lucru ține, mai degrabă, de profilul genetic al persoanelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel