Rafila cere prima demisie în cazul femeii care a născut pe asfalt

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a cerut prima demisie în cazul femeii care a născut pe asfalt, lângă Spitalul din Urziceni.

 

„Chiar dacă nu stă în puterea mea, în vreun fel, eu cred că o demisie de onoare sau demiterea managerului acestei unități medicale, de către primarul din Urziceni, ca urmare a acestui eveniment scandalos, eu cred că este și morală, dar și potrivită, venind în urma unei așteptări din partea populației. Noi avem aceste spitale, repet, ca să acordăm îngrijiri medicale, asistență medicală, nu putem avea spitale care nu oferă interes către pacienți sau au interes selectiv față de pacienți, mai ales când discuți despre o femeie gravidă, despre un act fiziologic. Nașterea este un act fiziologic, dacă nu este complicată, dar s-a dovedit că nu a fost o naștere complicată”, a declarat ministrul Sănătății, în cadrul unei conferință de presă.

Nu a fost singura reacție a Ministerului Sănătății, în urma publicării imaginilor cu femeia care a născut pe trotuar

„Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraș, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată și supravegheată de personalul spitalului și a născut în spațiul exterior Compartimentului de Primiri Urgențe.

În jurul orei 5, o femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor 2 copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni. Cu toate că în spital există o secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale. Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere. Din primele informații, se pare ca pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la mașina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței.

Precizăm faptul că în momentul de față, copilul și mama sunt în stare bună și sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Inspecția Sanitară de Stat s-a deplasat la fața locului pentru control și pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislației în vigoare.

În cursul după amiezii va avea loc o videoconferință a ministrului Sănătății cu toate Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, pentru a revizui și a aduce din nou în atenția autorităților locale care au în subordine spitale, responsabilitatea care le revine în asigurarea asistenței medicale și protejării sănătății cetățenilor din comunitățile pe care le conduc”, arată un mesaj transmis de către Ministerul Sănătății, în prima parte a zilei de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel