Rafila, după ce a mers la Spitalul Sf. Pantelimon: I-am convins pe medici. Ei nu pot să lucreze sub presiune

Ministrul  Alexandru Rafila a intervenit în cazul Spitalului Sf. Pantelimon.

Alexandru Rafila a făcut declarații în cazul Spitalului Sf. Pantelimon, după ce astăzi au fost anunțate demisii în rândul corpului medical, situație în care s-ar fi putut ajunge la un blocaj al activității medicale.

”Nu este vorba de niciun șantaj, din partea corpului medical, este vorba însă de o presiune foarte mare care se exercită asupra lor, inclusiv în mass-media, sunt oameni care fac gărzi, care salvează, în fiecare an, fiecare dintre ei, sute de vieții și nu pot să lucreze într-o situație de presiune și mai ales de denigrare, atât profesională, cât și umană. 

I-am ascultat, am discutat cu ei, aproape două ore, i-am convins să își continue activitatea în perioada următoare, însă trebuie să le recunoaștem statutul profesional, eforturile pe care îl fac. să îi respectăm, pentru că lucrul acesta face posibil un act medical de bună calitate. Ei sunt oameni obișnuiți, sunt modești, sunt emoționali. Trebuie să poată să lucreze. Eu, astăzi, i-am asigurat că din punctul nostru de vedere vor avea tot sprijinul, din punct de vedere al resurselor necesare, al sprijinului pentru desfășurarea activității medicale. Dar trebuie să înțelegem că trebuie să contribuim toți la acest lucru.

Dacă ei vor fi în ținuți într-o situație de presiune continuă, în mod evident nu își pot exercita așa cum trebuie activitatea medicală”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în conferința susținută la Spitalul Sf. Pantelimon.

Mai mult decât atât, ministrul a ținut să puncteze că nu au fost discuții legate de procesul penal care se află în curs.

”Nu am discutat în niciun fel despre procesul penal în curs, am discutat despre nevoile pe care le au ei ca să își poată desfășura activitatea ca și până acum. Și nu ca și până acum, cum se stipulează, în sensul că nu își tratau pacienții.

Am lucrat împreună, în această zi, așa încât să găsim o soluție, iar aceasta nu este exclusiv din partea Ministerului Sănătății sau nu este exclusiv din partea lor. Trebuie să înțelegem că respectul pentru profesioniști, pentru oameni, este o componentă a unui sistem de sănătate sănătos, echilibrat, la care pacienții au acces la servicii. Aceasta este situația”, a mai spus Alexandru Rafila.

Florina Pompilian: Cu rugămintea să ne lăsați să ne facem treaba

Florina Pompilian, șefa șecției ATI din Spitalul Sf. Pantelimon, a făcut precizări legate de discuțiile avute cu ministrul Sănătății.

”Nu putem, este o situație de criză, nu putem să renunțăm așa dintr-odată și suntem dispuși să ne continuăm, cu efort, activitatea. Cu rugămintea să ne lăsați să ne facem treaba. Nu amestecăm procesul penal, cine este vinovat să plătească, dacă se va demonstra. Suntem oameni care ne desfășurăm activitatea în mod corect. Noi asta facem: salvăm oameni.

Facem gărzi, vedem cât de severă este presiunea, pentru că nu se poate lucra în astfel de condiții. În condițiile de presiune, din momentul de față, limpede, nu șantajăm pe nimeni. Presiunea vine de la dvs, suntem denigrați, ca și specialitate medicală, ca și colectiv. (...) Nici noi nu avem nicio problemă cu ce spun procurorii”, a explicat Florina Pompilian, șefa secției ATI din Spitalul Sf. Pantelimon, cea care în această dimineață anunțase o serie de demisii în rândul corpului medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel