Rafila, după inundațiile de la Galați: Ne preocupă partea cu furnizarea de asistență medicală și medicamente

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat organizarea unei echipe medicale care să vină în sprijinul sinistraților din județul Galați, grav afectat de inundațiile din noapte de 13 spre 14 septembrie, și unde există riscul de boli contagioase.

Citește și: Inundațiile au făcut prăpăd în Galați. Sunt 5000 de case afectate, unele complet distruse. ”La cantitatea asta de apă, nu ai ce să faci, doar să supraviețuiești”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat, marți, că va fi organizată în scurt timp o echipă medicală în fiecare centru pentru sinistrați deschis în urma inundațiilor care au avut loc la finalul săptămânii trecute și în care 20.000 de persoane au fost evacuate.

”În fiecare centru de sinistrați o să organizăm într-un timp foarte scurt o echipă medicală. Am stabilit inclusiv un model de raportare către INSP a oricărei suspiciuni de boală transmisibilă. O să găsim o soluție și pentru cei care nu au medicamentele obișnuite pentru tratamentul bolilor cronice”, a afirmat Rafila.

Risc crescut de hepatită A

Ministrul Rafila a precizat că împreună cu DSP Galați s-au procurat și doze de vaccin hepatitic A pentru copiii din zonele inundate care sunt la risc.

”Am reușit să procurăm împreună cu cei de la DSP Galați și o cantitate de vaccin hepatitic A pentru copii care sunt la risc să se îmbolnăvească de hepatită A, așa că nu avem o problemă deosebită, ne preocupă partea cu furnizarea de asistență medicală și medicamente pentru cei care nu au în acest moment”, a explicat ministrul Sănătății.

Ministrul Rafila a participat marți la evenimentul organizat de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței Pacienților, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel