Președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, a făcut recomandări autorităților în ceea ce privește reluarea activităților în timpul stării de alertă.
„Dacă redeschidem o activitate și ea este bine reglementată, atunci nu cred că va avea un impact foarte mare. Dar, contează dacă această activitate este foarte bine reglementată și dacă este organizată și se respectă ceea ce se hotărăște privind modul de organizare.
Ați văzut pe litoral hore în aer liber, în apropierea unor localuri și așa mai departe. Dacă toată lumea se hotărăște să respecte regulile, atunci sigur că aceste măsuri de relaxare pot fi luate. Se poate întâmpla (redeschiderea restaurantelor, n.r.) dacă ne hotărâm cu toții să avem același tip de comportament preventiv. Atunci, sigur, măsurile de relaxare nu vor influența foarte mult transmiterea”, a spus prof. Rafila.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu