Rafila, reproșuri la adresa lui Voiculescu: Campanie de imagine personală și prestație lipsită de coerență

Prof. dr. Rafila, reproșuri la adresa lui Vlad Voiculescu
Prof. dr. Rafila, reproșuri la adresa lui Vlad Voiculescu

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, a făcut câteva precizări privind textul moțiunii simple ce va fi depusă astăzi de social-democrați împotriva ministrului Vlad Voiculescu. 

Prof. dr. Alexandru Rafila, deputat PSD, și-a transmis reproșurile la adresa ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Rafila îi reproșează lui Voiculescu campania de imagine personală și îl acuză de o prestație lipsită de coerență la conducerea Ministerului Sănătății.

PSD îl acuză pe Vlad Voiculescu de proastă gestionare a crizei sanitare provocate de pandemia de Covid-19. 

Ministrul Voiculescu nu a reuşit în 6 săptămâni să demareze câteva proceduri care să asigure siguranţa pacienţilor în spitalele COVID, dar şi non-COVID, mai ales acolo unde există surse de oxigen, acuză Rafila

Vlad Voiculescu, în cele 6 săptămâni de când ocupă poziţia de ministru al Sănătăţii, nu a reuşit nici măcar să demareze câteva proceduri care trebuie să asigure siguranţa pacienţilor în spitalele COVID, dar şi non-COVID, mai ales acolo unde există surse de oxigen. Lucrul ăsta îl clama cu foarte multă fervoare în luna noiembrie - că trebuie luate măsuri - şi existau documente foarte importante, atât din partea inspecţiei sanitare, cât şi din partea specialiştilor în terapie intensivă privind aceste pericole.”, a declarat Rafila.

În ceea ce priveşte controlul pandemiei, prof. dr. Rafila a spus că „în mod evident, măsurile care să faciliteze accesul populaţiei la testare nu au fost luate, situaţia epidemiologică este îngrijorătoare, dar nu o cunoaştem, pentru că avem această informaţie tot de la ministrul Voiculescu - cifrele care sunt furnizate nu sunt credibile. Nu înțeleg care este strategia de testare în acest moment și cum putem să avem anchete epidemiologice care să reflecte inclusiv emergența noilor tulpini, iar vaccinarea, ca și prioritate națională, nu a fost în niciun fel încurajată de Ministerul Sănătății. Dimpotrivă, mesajele au fost discordante față de coordonatorii campaniei la nivel național.”

„Mai mult, cadrele medicale, multe dintre ele voluntare, au fost amenințate sau chiar amendate pentru că își desfășoară activitatea în condiții foarte grele și încearcă să nu risipească dozele de vaccin.”, a mai spus prof. dr. Rafila. 

Redeschiderea școlilor. Rafila: Lipsă de asumare 

„În final, aș spune că redeschiderea școlilor, care de asemenea reprezintă o prioritate națională, a fost pusă sub semnul întrebării în mod constant de Ministerul Sănătății. Această lipsă de asumare și de furnizare a unor proceduri coerente credem că este intolerabilă.”, a adăugat prof. dr. Alexandru Rafila. 

„Practic, am asistat la 45-50 de zile de ministeriat fără măsuri, doar cu o campanie de imagine personală. Cred că acest lucru este evident pentru toată lumea.”, a mai completat profesorul. 

Incendiul de la Matei Balș. Rafila: Riscurile rămân

Întrebat cum consideră că a gestionat Vlad Voiculescu situația generată de incendiul de la Matei Balș, Alexandru Rafila a întrebat „Dumneavoastră ați văzut vreo decizie, vreo acțiune a Ministerului Sănătății care să pună în practică recomandările din raportul Inspecției sanitare de stat sau al Comisiei de specialitate al Societății de Terapie Intensivă?”.

„Eu n-am văzut așa ceva. Cred că riscurile rămân, un asemenea plan de acțiune trebuie să existe și trebuie să se și deruleze în acest moment.”, a mai spus prof. dr. Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel