Rafila și Alexie, SCHIMB de replici în DIRECT, pe tema Ivermectinei: Aveți o problemă de ETICĂ! Se poate discuta de MALPRAXIS

Medicii Alexandru Rafila și Ioan Alexie s-au certat în direct pe seama ivermectinei.

Prof. dr. Alexandru Rafila și Ioan Alexie, medic în Las Vegas, și-au schimbat câteva replici acide pe tema Ivermectinei, la Antena 3. 

Alexandru Rafila a susținut încă de la început că aceste medicamente sunt toxice și că oamenii ar putea avea probleme și că se miră de maniera în care Ioan Alexie recomandă un medicament care nu este autorizat sau aprobat nici măcar în America.

"Eu mă mir de Alexie că își tratează pacienții cu ivermectină. Am găsit documente ale Autorității de Reglementare a Medicamentului din SUA în care se spune clar că acest medicament nu e recomandat pentru uz uman, și se arată și care sunt reacțiile adverse (erupție cutanată, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, parestezie, efecte neurologice, scăderea presiunii arteriale etc.) Prin urmare nu înțeleg poziția domnului Alexie. Dacă tratează un pacient pentru Covid cu ivermectină și pacientul moare, ce face în condițiile în care medicamentul nu este autorizat? În acest caz se poate discuta de malpraxis", a spus Alexandru Rafila.

"Aveți o problemă de etică. Astăzi oamenii vă aud pe dumneavoastră că acest medicament este bun și se duc în farmacii să-l caute"

Medicul Ioan Alexie a continuat, spunând că "până în prezent n-a întâmpinat probleme în tratamentul aplicat pacienților săi și că el îi informează în prealabil pe fiecare despre faptul că medicamentul nu este aprobat pentru tratamentul infecției cu COVID-19", dar și că nici n-ar avea nevoie de reglementarea Autorității americane pentru a utiliza medicamentul, având în vedere că există deja nenumărate studii de specialitate privind eficacitatea medicamentului.

"Mesajul dumneavoastră acesta ar trebui să fie: nu luați medicamentul, decât după ce este reglementat de autorități. Consumarea acestui medicament poate avea consecințe grave, asta să le spuneți oamenilor. Astăzi oamenii vă aud pe dumneavoastră că acest medicament este bun și se duc în farmacii să-l caute și să-l cumpere, dar medicamentul nu poate fi cumpărat și nici consumat. Deci aveți o problemă de etică, pentru că nu le puteți induce oamenilor informații false", a spus spus Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel