Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi-a anunţat, duminică, intenţia de a candida la alegerile europarlamentare pe listele PSD.
Candidatura sa este aprobată deja de PSD Sector 2. Alexandru Rafila a zis că urmează să se pronunţe şi PSD Bucureşti, după care conducerea naţională PSD va definitiva lista partidului la alegerile europarlamentare 2024.
'Mi-am depus opţiunea pentru candidatură la organizaţia PSD Sector 2 pentru alegerile europarlamentare. Colegii au aprobat în unanimitate această candidatură şi mă bucur, le mulţumesc. Sigur, este un prim pas, urmează ca organizaţia PSD Bucureşti şi conducerea partidului să definitiveze o listă', a declarat, duminică, la Digi 24, ministrul Alexandru Rafila.
Acesta a precizat că sunt mulţi care vor să meargă la Bruxelles sau în Parlamentul României, însă că 'e important să ne gândim de ce facem acest lucru'.
'Am suficient de multă experienţă şi un pic de inter-relaţionare internaţională pentru că am avut ocazia să lucrez în diverse zone încât să pot ajuta România din Parlamentul European', a zis Rafila.
Chestionat dacă va renunţa la funcţia de ministru al Sănătăţii, Rafila a răspuns: 'Eu am mai bine de doi ani de când sunt ministrul Sănătăţii şi este bine întotdeauna să poţi să predai ştafeta unor oameni care vin din spate', a mai declarat ministrul Alexandru Rafila.
Prezent în emisiunea de la Digi24, „În fața ta”, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit și despre noul sistem informatic medical. Acesta ar trebui să ajute la depistarea fraudelor, dar și la îmbunătățirea traiului pacienților, medicilor, dar și cetățenilor:
„Acum am reușit să atragem o sumă consistentă pentru sute de instituții medicale, inclusiv pentru Ministerul Sănătății - și la noi există o nostalgie a registrelor, a hârtiilor care sunt trecute cu pixul în registru. Deocamdată, vom digitaliza instituțiile în subordinea Ministerului Sănătății, inclusiv spitale, direcțiile de sănătate publică, Institutul Național de Sănătate Publică și alte instituții medicale.
În plus, spitalele vor avea la dispoziție bani pentru a avea sisteme informatice care să fie updatate pentru că, de multe ori, sunt absolut fără niciun sens. Aici e cel mai important lucru și acest lucru îl resimt cetățenii, pacienții și medicii. Noi trebuie să avem o platformă integrată unică a sistemului de sănătate care nu înseamnă doar decontarea serviciilor medicale, ci mult mai mult decât atât. Citește continuarea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News